Nova vest
Fudbal

Subota, 14.11.2009.

10:31

Novi Zeland na SP 2010.

Fudbaleri Novog Zelanda kvalfikovali su se na Svetsko Prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi pobedom u revanš meču nad Bahreinom od 1:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi susret odigran u Bahreinu završen je bez golova, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Rori Falon u samom finišu prvog poluvremena. Ekipa Bahreina je u 52. minutu imala priliku da sa penala izjednači, pa bi sa rezultatom 1:1 u ukupnom skoru prošla dalje, ali je golman domaćih Mark Paston odbranio udarac Sajeda Adnana.. Ovo će biti prvo učešće ’kivija’ na Mondijalu još od 1982. godine.

Iako je gol glavom Rorija Falona bio taj koji je Novi Zeland odveo na njihovo drugo učešće na Svetskim Prvenstvima, heroj utakmice bio je golman domaće ekipe Mark Paston koji je u 52. minutu odbranio penal Sajedu Adnanu i izazvao erupciju oduševljenja 36.000 gledalaca na Vestpak stadionu u Velingtonu.



Na svom prethodnom i jedinom učešću, na Svetskom Prvenstvu u Španiji 1982. godine, Novi Zeland je eliminisan još u prvoj rundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve