Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.11.2009.

21:31

Džomba prekršio zakon, nema prijave

Prvi čovek kulskog Hajduka, Nikola Džomba na “Marakani” je u meču 11. kola JSL bio predstavnik kluba, ali je mimo zakona 85 minuta stajao u tehničkom prostoru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Delegat meča Jakšić i četvrti sudija Marušić, iako ga je dva puta opomenuo da ne sme da stoji i da mora da se vrati na klupu, nisu podneli zvanične prijave protiv Džombe, niti su ga udaljili s klupe u momentima kad je tri puta izašao zbog protesta iz tehničkog prostora, pišu 'Večernje novosti'.

Džomba se i kao potpredsednik Zajednice superligaša izrugavao propisima, jer po članu 24. Pravilnika o takmičenju predstavnik kluba je lice zaduženo za administrativne poslove kluba oko utakmice (zapisnik, podnošenje primedbi...) i “ne može da bude trener niti da obavlja funkcije trenera”.

Član 6. Pravilnika o dozvoli za rad profesionalnog trenera kaže: “Šef stručnog štaba i prvi pomoćni trener moraju da nose oznake (bedževe) u kom su svojstvu na utakmici u tehničkom prostoru, a za vreme utakmice stalno sme da se kreće i daje uputstva samo šef struke, dok pomoćnik može samo povremeno da ustane.”

Kad je Džomba u pitanju, navikli smo da ima čudno tumačenje propisa, i jasno je da je samo šef struke Bogdan Korak mogao da stoji.

Odgovornost za ove prekršaje snose, ne samo Džomba, već delegat Jakšić i četvrti sudija Marušić, koji iz samo njima znanih razloga nisu reagovali po propisima i udaljili ga, a kad već to nisu, zašto ga nisu prijavili. Doduše, Jakšić i Marušić još to mogu da urade u dopunskom izveštaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve