Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 09.11.2009.

14:39

Orlovi: Lane dvostruki strelac

Proteklog vikenda od srpskih reprezentativaca najbolje partije prikazali su Milan Jovanović za Standard i Danko Lazović za PSV.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jovanović je postigao dva gola za Standard u derbi susretu sa Brižom, dok je Lazović namestio čak tri gola saigračima u pobedi nad Den Hagom od 5:1. Strelci su bili i Miroslav Radović i Ivan Ergić, a Branislav Ivanović prikazao je dobru igru u trijumfu Čelsija nad Mančester Junajtedom. Miloš Marić je namestio dva gola za Gent, dok su asistenti bili i Goran Lovre i Milan Stepanov.

Roma je uspela da izvuče remi na ’Đuzepe Meaci’ (1:1), a kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković igrao je svih 90 minuta. Stanković je imao jedan udarac ali je lopta otišla preko gola.

Udineze na svom terenu poražen od Fjorentine, a od srpskih fudbalera igrao je samo Dušan Basta i to svih 90 minuta. Basta je prikazao solidnu partiju, uprkos porazu njegove ekipe. Aleksandar Luković nije bio u kombinaciji za tim, a Vlada Avramov je bio na klupi Fjorentine.

Neuspešna na svom terenu bila je i ekipa Lacija koja je poražena od Milana. Aleksandar Kolarov je igrao ceo meč i imao je par neuspešnih pokušaja sa distance. Na klupama su bili i Nenad Tomović u pobedi Đenoe nad Sijenom 4:2, kao i Ivan Radovanović u teškom porazu Atalante u Bergamu od Juventusa sa 5:2.

U derbi susretu Premijer lige između Čelsija i Mančester Junajteda, koji je pripao ’plavcima’ rezultatom 1:0, nastupao je samo Branislav Ivanović. Ivanović je bio siguran na poziciji desnog beka, a meč je završio sa žutim kartonom. Nemanja Vidić je zbog povrede meč presedeo na klupi, a Nemanja Matić i Zoran Tošić nisu bili u kombinaciji za tim. Tošić je igrao za rezerve Junajteda koje su poražene od gradskog rivala, Sitija.

Vulverhempton je poražen od Arsenala na ’Molineu’ sa 4:1, a Nenad Milijaš je igrao do 74. minuta i bio je krivac za četvrti gol ’tobdžija’ pošto nije dovoljno brzo reagovao na loptu koju je pokupio Aršavin i postigao pogodak.

Od Srba u Španiji igrao je samo Milan Stepanov za Malagu i to svih 90 minuta. 26-godišnji štoper je asistirao u 78. minutu za izjednačenje njegove ekipe i konačnih 2:2. Ivica Dragutinović (Sevilja) i Ivan Obradović (Saragosa) su bili povređeni, a Nikola Žigić nije ulazio u igru u pobedi Valensije nad Saragosom.

U derbiju holandskog prvenstva Tvente je savladao Ajaks sa 1:0. Za pobedničku ekipu Slobodan Rajković nije igrao zbog povrede, a Marko Pantelić je izašao u 16. minutu, takođe zbog povrede. Pantelića je zamenio Miralem Sulejmani, ali bez većeg učinka. PSV je bio ubedljiv protiv Den Haga – 5:1, a Danko Lazović je za 71 minut proveden na terenu uspeo da asistira tri puta.



Groningen je dobio Herakles sa 4:1, a Goran Lovre je igrao ceo meč i imao je asistenciju. Stefan Babović nije igrao za Fejenord zbog suspenzije.

U Francuskoj je od srpskih fudbalera Nenad Kovačević igroa svih 90 minuta za Lans koji je savladao Sošo u gostima sa 2:1. Dejan Milovanović i Ivan Stevanović su bili rezerve i nisu ulazili u igru. Milivoj Vitakić i Danijel Ljuboja nisu igrali za Grenobl zbog povreda, a Milan Biševac (Valensijen) je bio prinuđen da izađe u 50. minutu i neizvesno je kakva je povreda u pitanju. Nenad Džodić nije igrao za Monpelje zbog suspenzije.

Standard je u derbiju kola savladao Briž sa 3:1, a srpski reprezentativac Milan Jovanović je sa dva gola za samo petnaest minuta igre (6. i 15.) je praktično rešio pitanje pobednika. Anderleht je savladao Genk, a Nemanja Rnić je bio na klupi za rezerve.Uspešni su bili Bojan Jorgačević koji je odbranio gol Genta u pobedi nad ekipom Šarloa od 2:0, kao i Miloš Marić koji je asistirao prilikom oba pogotka.



Zdravko Kuzmanović odigrao je ceo meč za Štutgart koji je odigrao remi bez golova na gostovanju Borusiji iz Menhengladbaha. Kuzmanović je jednom pogodio stativu i zaradio žuti karton. Neven Subotić je takođe igrao svih 90. minuta na meču Verdera i Dortmunda (1:1), a sredinom drugog poluvremena imao je jedan udarac koji je otišao preko gola. Duško Tošić nije bio u protokolu Verdera.

Herta je doživela novi poraz, deseti po redu, ovaj put od Kelna, na domaćem terenu. Tek oporavljeni Gojko Kačar ušao je u igru u 83. minutu, ali to nije uticalo na promenu rezultata (0:1). Nemanja Pejčinović je igrao svih 90 minuta i u 88. minutu je dobro centrirao Kačaru koji je glavom šutirao preko gola.

Srđan Baljak i Nikola Petković nisu igrali za Majnc i Ajntraht. U Cvajti, Minhen 1860 je poražen na gostovanju Kotbusu sa 1:0, a Antonio Rukavina i Aleksandar Ignjovski su igrali svih 90 minuta.

Ivan Ergić postigao je gol za Bursu u porazu od Genčlerbirligija.



Miloš Krasić je igrao u porazu CSKA na domaćem terenu od Rubina (0:2), a Mateja Kežman je odigrao svih 90 minuta za Zenit koji je savladao Terek sa 2:0. Kubanj i Moskva su igrali 3:3, a Zvonimir Vukić je igrao od 83. minuta. Đorđe Jokić je odigrao ceo meč za Tomsk, kao i Nikola Drinčić za Amkar, koji je poražen od Lokomotive u Moskvi.

Kolo u Ukrajini bilo je odloženo zbog svinjskog gripa.

Miroslav Radović je bio jedini strelac na susretu između Legije i Visle.



U Izraelu, Nemanja Vučićević i Ivica Iliev su igrali za Hapoel i Makabi, ali bez posebnog učinka.

Milana Dudića i Saše Ilića i dalje nije bilo u sastavu Red Bula, kao ni Vladimira Stojkovića u Sportingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve