Nova vest
Fudbal

Subota, 07.11.2009.

17:33

Gol Savija za desetu pobedu Zvezde

Fudbaleri Crvene pobedili su Hajduk iz Kule sa 1:0 u 11. kolu Jelen Superlige. Jedini gol na utakmici postigao je Brazilac Savio u 32. minutu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Asistent za odlučujući pogodak bio je Slavko Perović, koji je pronašao Brazilca na pet metara od gola, a Savio je poslao loptu u mrežu. 'Crveno-beli' su tako zabeležili deseti trijumf u šampionatu i sada imaju 31 bod, sedam više od Partizana koji u nedelju igra sa Metalcem u Kragujevcu

Zvezda je pred oko osam hiljada gledalaca bila bolji tim tokom 90 minuta, ali je u nekoliko situacija promašila odlične šanse, i Hajduk je lako mogao to da kazni. U sastavu domaćina nije bilo najboljeg strelca lige Dejana Lekića koji je meč propustio zbog žutih karona.

U prvih 20-ak minuta utakmice golman gostiju Angel Manolov zaustavio je udarce Avala Isaha i Milana Vilotića, a u 25. minutu Hajduk je lako mogao do vođstva nakon kontre. Miloš Ivanović izbegao je ofsajd zamku, dodao do Komazeca koji je loše šutirao sa oko 15 metara.

Sedam minuta kasnije Zvezda je povela. Nakon kornera i gužve u šesnaestercu lopta je došla do Ignjatijevića koji je centrirao na drugu stativu. Slavko Perović je glavom vratio loptu na peterac, a tamo se najbolje snašao Savio za 1:0.

Dugonogi Brazilac je lako mogao da postigne gol i u 39. minutu. On je nakon kornera sa desne strane bio najviši u skoku ali je njegov pokušaj na gol liniji zaustavio jedan igrač Hajduka, pa je na poluvremenu ostalo 1:0.

U 53. minutu minutu Vladimir Bogdanović je dobro centrirao, Isah je odlično skočio, ali je sa nekoliko metara prebacio gol. Deset minuta kasnije Zvezda je imala najbolju šansu na utakmici - Bogdanović je izbacio Aleksandra Jevtića, ovaj je izbio sam ispred golmana, ali iz idealne situacije nije uspeo da savlada Manolova.

Poslednju priliku na utakmici imao je Nikola Lazetić, koji je u 90. minutu šutirao iskosa sa ivice kaznenog prostora, ali je golman gostiju uspeo da izbaci loptu u korner.

Navijači Zvezde su i na ovom meču vređali finansijera Hajduka Nikolu Džombu, koji im je mahao i slao poljupce.

Crvena zvezda će u sledećem kolu igrati na gostovanju protiv poslednjeplasiranog Čukaričkog, dok će Hajduk dočekati OFK Beograd.

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Đorđević, Vilotić, Ignjatijević, Lazetić, Isah, Savio, Bogdanović, Perović i Jevtić.
Hajduk: Manolov, Kozoš, Fejsa, Radanović, Trajković, Komazec, Jovanović, Bogić, Pauljević, Živanović, Davidov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve