Nova vest
Fudbal

Petak, 06.11.2009.

12:37

Antić objavio spisak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve sa Severnom Irskom i Južnom Korejom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na spisku nije bilo iznenađenja, a Antić je okupio najjači sastav. Posle suspenzije, u tim se vratio napadač PSV-a, Danko Lazović. Srbija prijateljski meč sa Severnom Irskom igra 14. novembra u Belfastu, a sa Južnom Korejom sastaje se četiri dana kasnije u Londonu, na ’Krejven Kotidžu’.

"Razmišljali smo o protivnicima i na kraju smo se opredelili za dve ekipe koje neguju potpuno drugačiji stil igre. Selektor Severne Irske Najdžel Vortington forsira engleski način igre. Oni igraju dobro u prekidima i po bokovima. Sa druge strane Južna Koreja je ekipa koja nije izgubila prethodnih 27 mečeva, a svojim kvalitetom izborili su se da igraju na Svetskom prvenstvu", rekao je Antić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Antić je istakao da za njega ne postoje prijateljske utakmice, jer je svaki meč šansa za novu potvrdu kvaliteta.

"Odlučio sam se ova 22 fudbalera, jer je njima potrebna potvrda da rastu iz dana u dan. Svaki meč je šansa za dokazivanje i ja smatram da ne postoje prijateljske utakmice. Ne možemo da živimo od prošlosti, već stalno moramo da dokazujemo kvalitet, u koji ne sumnjam", objasnio je on.

Sa Antićevog spiska zbog povreda su izostali golman Vladimir Dišljenković i odbrambeni fudbaler Ivan Obradović, dok će se Nikola Žigić i Ivica Dragutinović priključiti nacionalnom timu sa nekoliko dana zakašnjenja zbog obaveza u klubovima. Takođe, selektor Antić je obrazložio zašto se na spisku ponovo našao i igrač Partizana Radosav Petrović, koji nije standardan u svom klubu.

"Drago mi je što svih sedam ili osam miliona Srba ima svoju verziju reprezentacije. Ipak, žao mi je što se jedan mladi igrač provlači kroz pitanja novinara. To je moj izbor kao selektora Srbije", bio je jasan Antić i dodao da je i sa čelnicima španske Valensije razgovarao o statusu Nikole Žigića u tom klubu.

"Pričao sam sa njegovim trenerom i predsednikom kluba. Oni su prezadovoljni Žigićevim ponašanjem i radom na treninzima. Valensija je veliki klub, koji se takmiči na tri fronta i dobro je da Nikola ima šansu da igra. Ipak, ne dozvoljavam sebi da trenerima drugih ekipa namećem svoj stav", rekao je on.

Selektor nije želeo da komentariše mogućnost produžetka saradnje sa Fudbalskim savezom Srbije.

"Ovo je poslednje mesto na kojem bih želeo da pričam o ugovoru. Ja sam i ranije bio dovoljno jasan i otvoren po tom pitanju", naveo je selektor Srbije, koji sa FSS-om ima ugovor do kraja Svetskog prvenstva 2010. godine.

Na Antićevom spisku nalaze se:

Golmani: Vladimir Stojković (Sporting Lisabon), Bojan Isailović (Čukarički) i Željko Brkić (Vojvodina).
Odbrana: Branislav Ivanović (Čelsi), Antonio Rukavina (Minhen 1860), Nemanja Vidić (Mančester Junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Aleksandar Luković (Udineze), Ivica Dragutinović (Sevilja) i Aleksandar Kolarov (Lacio).
Sredina terena: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Herta), Nenad Milijaš (Vulverhempton), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Krasić (CSKA Moskva), Zoran Tošić (Mančester Junajted) i Miloš Ninković (Dinamo Kijev).
Napad: Nikola Žigić (Valensija), Milan Jovanović (Standard), Marko Pantelić (Ajaks) i Danko Lazović (PSV).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

231 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve