Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.11.2009.

21:10

LE: Partizan - Briž 2:4

Fudbaleri Partizana doživeli su i četvrti poraz u Ligi Evrope, ovoga puta od Briža rezultatom 4:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred 6500 gledalaca na stadionu u Humskoj,golove su postigli Perišić u 29, Koumaha u 36 i 58.minutu, Ođiđe u 74.minutu za Briž, Ljajić u 52.minutu i Vašington u 66.minutu za Partizan.Po prohladnom, vremenu, ali i solidnom terenu (bez obzira na sneg i kišu prethodnih dana) predstavnik Srbije je odigrao još jednu utakmicu u kojoj je naivnim golovima, razgrađivao sve što je mukotrpno gradio kako bi stigao do povoljnog rezultata.

Trener crno-belih Goran Stevanović odlučio se za nekoliko izmena pred meč sa belgijskom ekipom. Partizan je istrčao u sastavu: Radosavljević, Knežević, Krstajić, Lomić, Đorđević, Jovanović, Ilić, Fejsa, Ljajić, Moreira, Diarra,

Ekipa Briža meč je počela u sledećem sastavu: Stejnen, Klukovski, Dirar,Blondel, Donk, Gerets,De Mets, Alkaraz,Odjidja, Kouemaha, Perišić.

Već u 3.minutu gosti su prvi zapretili preko Klukovskog koji je oštro šutirao sa 25 metara, ali malo preko gola...

Nije bilo velikih uzbudjenja do 10.minuta, igralo se izmedju dva kaznena prostora, jedini pokušaj crno-belih, bilo je dodavanje Moreire ka Ljajiću na levom krilu, ali je lopta dobila ubrzanje pošto je pala na mokru travu, i otišla u gol aut.

Posle rezervisanog početka, fudbaleri Partizana krenuli su ofanzivnije ka golu Stejnena. Sudija Robert Šorgenhofer nije u dva navrata dosudio slobodan udarac za crno-bele posle startova na Ljajiću i Moreiri, a u 15.minutu prvu ozbiljnu priliku na meču imali su fudbaleri Partizana. Ilić je povukao kontru 4 na 3, otvorio se prostor do ivice kaznenog prostora, napadač crno-belih je šutirao po sredini gola, a Stejnen odbranio...

Kako je odmicao meč, kiša je sve jače padala, od šanse Ilića nije bilo nikakvih uzbudjenja na terenu. U 26.minutu sa 25 metara šutirao je Odjidja, ali 4 metra pored leve stative Radosavljevića.

Potpuno neočekivano, i posle naivne reakcije celokupne odbrane Partizana, Briž je poveo 1:0 u 29.minutu. Prekid i slobodan udarac sa 30 metara ulevo, brzo je izveo Odjidja, Ilić nije pokrio ubacivanje igrača Briža, usledio je oštar centaršut u visini peterca po zemlji, lopta je prošla 4 igrača Partizana, a na drugoj stativi je dočekao Perišić i mirno plasirao u mrežu sa 3-4 metra.

Samo 4 minuta kasnije, Dirar je izveo aut, lopta je bila daleko ubačena u kazneni prostor, udarila je u ruku Djordjevića, gosti su tražili penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom da se igra dalje.

Već u 36.minutu gosti su duplirali prednost. Akciju sa desne strane, poveo je Gerarts, usledio je dobar dubinski pas ka desnom krilu i Perišiću. Ulsedio je oštar centaršut u peterac crno-belih. Koumaha je na spektakularan način petom, u padu, ispred Djordjevića pogodio desni ugao gola Radosavljevića. Publika na istočnoj i zapadnoj tribini u tom trenutku počela je glasno da negoduje.

U finišu meča fudbaleri Partizana imali su priliku da smanje prednost Briža. U 43.minutu Knežević je dobro prodirao po desnoj strani, uputio je solidan centaršut u sredinu kaznenog prostora, a Ilić je sa 10 metara šutirao visoko iznad gola.

Samo minut kasnije, najbolja šansa za Partizan. Blondel se okliznuo na 25 metara od svog gola, Diara je krenuo sam ka golu Stejnena, ali je golman belgijskog tima uspeo da udje u šut Senegalca, a štoperi Briža da stignu odbitak i izbiju loptu u aut.

Na kraju prvog poluvremena, malobrojni gledaoci u Humskoj velikim zvižducima ispratila su crno-bele u svlačionicu.

Da li su zvižduci navijača prenuli fudbalere u svlačionici, ili je ulazak Bogunovića umesto Ilića bio pun pogodak Stevanovića, tek Partizan je počeo da igra znatno bolje u drugom poluvremenu.

Nekoliko energičnijih napada, bili su uvod u gol. U 52.minutu Bogunović je prošao po desnoj strani pored Alkaraza, usledio je dobar centaršut po zemlji, na loptu je sa 10-11 metara natrčao Ljajić i pogodio desni donji ugao gola Briža.

Gol Ljajića bio je samo uvod u najuzbudljiviji period utakmice, Samo što se probudila nada kod gledalaca i igrača Partizana, usledio je novi "hladan tuš". Posle prekršaja Krstajića (i žutog kartona koji je dobio), usledio je slobodan udarac na polovini Briža. Lopta je dugo putovala ka polovini koja pripada Partizanu. Djordjević je loše procenio let lopte. Koumaha je mirno primio loptu grudima na 30 metara od Radosavljevića, krenuo ka golu, i onda rutinski savladao golmana Partizana udarcem sa 16 metara. Velika radost za nekoliko stotina navijača Briža na severnoj tribini stadiona u Humskoj...

U 64.minutu usledila je nova dobra akcija fudbalera Partizana. Lomić se ubacio po levoj strani, uputio odličan centaršut,a Vašington koji je u medjuvremenu ušao u igru, uputio je dobar udarac glavom. Lopta je za samo nekoliko santimetara prošla pored desne stative gomana Stejnena.

Šansa viskog Brazilca bila je najava za gol, koji je stigao 120 sekundi kasnije. Pogotku je prethodio prekršaj sa desne strane, 32-33 metra iskosa od gola. Slobodan udarac izveo je Fejsa, usledio je centaršut na drugu stativu, Krstajić glavom loptu prebacuje do sredine peterca, a Vašington je iskoristio svoju visinu, i glavom poslao loptu pod prečku.

Usledio je nešto mirniji period,a onda ponovo, bez ikakve prilike Briž stiže do 4:2, posle velikog kiksa golmana Radosavljevića. Odjidje je izveo slobodan udarac sa 30 metara. Šut jeste bio snažan, i neugodan po klizavom terenu, ali Radosavljević je katastrofalno reagovao, lopta mu je prošla ispod ruku za 2-4.


Iako je već tada bilo jasno da će Partizan teško do izjednačenja, poslednja prilika crno-belih da eventualno pokušaju nešto ozbiljnije u finišu meča, otišla je sa isključenjem Krstajića.

Najiskusniji igrač Partizana srušio je na sredini terena Gerartsa, dobio je drugi žuti karton i odmah sam, ne ćekajući reakciju sudije krenuo ka svlačionici. Navijači na „jugu“ ispratili su ga velikim aplauzom, ali su crno-beli u finišu meča (ali i za meč sa Tuluzom) ostali bez najiskusnijeg igrača, i brojčano slabiji na terenu.

Briž je mirno priveo utakmicu kraju, jednu polupriliku imao je Bogunović, koji je u 87.minutu šutirao iskosa sa desne strane, ali je iz teške pozicije mogao samo da šutira pored leve stative Stejnena.

Austrijski sudija označio je u 93.minutu kraj utakmice, crno-beli su zabeležili i 11.poraz u ovom takmičenju, i bez pobede su još od 2004.godine. U narednom kolu, za 3 nedelje, Partizan koji je i definitivno ostao bez šansi za naredni krug, gostuje u Tuluzu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

292 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve