Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.11.2009.

20:06

LE: Pantelić strelac na Maksimiru

Utakmicama četvrtog kola u grupama A, B, C, D, E i F, u četvrtak je nastavljeno takmičenje u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najubedljiviju pobedu ostvario je Galatasaraj na gostovanju Dinamu u Bukureštu (3:0), a istim rezultatom slavio je i Hapoel iz Tel Aviva nad Bečkom Austrijom. U jednom od derbija koji ste mogli da gledate na televiziji B92 Hamburger i Seltik su igrali 0:0, dok je u pobedi Ajaksa nad zagrebačkim Dinamom veliku ulogu imao srpski reprezentativac Marko Pantelić.

Grupa A

Anderleht – Temišvar 3:1 (1:0)
Suarez 29 (pen), Busufa 69, Ležear 90 – Parks 50
Dinamo – Ajaks 0:2 (0:2)
Pantelić 13, De Zeuv 45

Ajaks je pobedom u Zagrebu nad Dinamom došao na korak od plasmana u narednu rundu takmičenja u Ligi Evrope. Prvi pogodak za goste postigao je Marko Pantelić u 13. minutu, koji se odlično snašao posle slobodnog udarca Urbija Emanuelsona i sa četiri metra pogodio mrežu Zagrepčana. Dinamo je meč završio sa devet igrača pošto je prvo Leandro Kufre u 35. minutu dobio crveni karton zbog udaranja laktom Suareza, da bi se situacija samo pogoršala u 73. minutu kada je drugi žuti karton dobio Adrijan Kaleljo.

Vodeći tim grupe Anderleht novom pobedom nad ekipom Twemišvara je i definitivno izborio plasman među 32 najbolja tima Lige Evrope. Belgijanci su slavili sa 3:1, a strelci za domaći tim bili su Martias Suarez u 29, Mbark Busufa u 70. Minutu i Džonatan Ležer koji je dotukao Rumune u poslednjim momentima utakmice. Utešni gol za Temišvar postigao je Vinston Parks u 50. minutu.

Tabela:
Anderleht 8
Ajaks 8
Temišvar 2
Dinamo Zagreb 0*
* Dinamo je kažnjen oduzimanjem bodova zbog ponašanja publike na gostovanju u Temišvaru.

Grupa B

Slavija – Valensija 2:2 (0:1)
Janda 79, Grajcjar 82 - Hoakin 22 (pen), Maduro 47
Đenoa – Lil 3:2 (1:0)
Palasio 14, Krespo 58, Skuli 90 – Frau 76, Žervinjo 84

Fudbaleri Đenoe stigli su u sudijskoj nadoknadi vremena do veoma važne pobede nad francuskim Lilom, koja ih ostavlja u trci za plasman u narednu fazu takmičenja. U veoma zanimljivoj utakmici, domaći tim je poveo golom Rodriga Palasija u 15. minutu, da bi Argentinac Ernan Krespo duplirao prednost Đenoe u 58. minutu, posle nekoliko neiskorišćenih prilika. Lil je uzvratio preko Pjera Alaina Fraua koji u 77. minutu smanjio na 2:1, a potom je pet minuta pre kraja meča izjednačenje gostima doneo Žervinjo. Međutim, to nije bio konačni rezultat utakmice pošto Đuzepe Skuli doneo veoma važnu pobedu Đenoi. Rafaele Paladino je u poslednjim trenucima utakmice pronašao Skulija, koji je na snažnim udarcem savladao golmana Landroa.

Valensija je propustila priliku da trijumfom nad Slavijom preuzme vodeću poziciju u grupi. Meč u Pragu završen je bez pobednika iako je imala prednost od dva gola. Valensija je povela golom Hoakina, a na početku drugog poluvremena na 2:0 povisio je Mauro. Slavija je potom ostala sa deset igrača pošto je Zdenek Šenkerik dobio crveni karton u 49. minutu. Domaćini su se vratili golovima Pera Jande u 79. i Petera Grajsijara u 82. minutu. Na kraju je Valensija ostala takođe sa deset igrača pošto je pred sam kraj utakmice Ruben Baraha dobio crveni karton.

Tabela
Lil 7
Valensija 6
Đenoa 6
Slavija Prag 2

Grupa C

Hamburger – Seltik 0:0
Rapid Beč – Hapoel Tel Aviv 0:3 (0:1)
Jadin 13,Vermut 65, Naćo 70

Hapoel Tel Aviv je obezbedio plasman u narednu rundu Lige Evrope ubedljivom pobedom nad bečkim Rapidom 3:0. Izraeci su slavili golovima Jadina, Žila Vermuta i Naća.

U drugom meču grupe nemački Hamburg i škotski Seltik igrali su bez golova. Tim remijem Seltik je znatnio smanjio svoje šanse da izbori plasman među 32 tima koja će nastaviti takmičenje. Najbolje šanse za Škote propustio je Skot Mekdonald.

Tabela:
Hapoel Tel Aviv 9
Hamburg 7
Rapid Beč 4
Seltik 2

Grupa D

Sporting – Ventspils 1:1 (1:1)
Saleiro 22 - Zamperini 15
Herenven – Herta 2:3 (2:1)
Papadopulos 3, 36 - Domovčijuski 21,52, Višnjarek 90

Ekipa lisabonskog Sportinga zahvaljujući nerešenom ishodu meča sa Venspilsom došla je na korak do plasmana u narednu rundu. Portugalcima je u poslednja dva meča grupne faze potreban samo jedan bod da bi prezimili u Evropi, bez obzira na rezultate ostalih mečeva. Litvanci su poveli u 15. minutu golom Alesandra Zamperinija, ali je izjednačenje usledilo samo sedam minuta kasnije kada je mrežu Venspilsa zatresao Karlos Saleiro, što mu je bio prvi gol u dresu lisabonskog kluba.

U drugom meču grupe Herta je slavila na gostovanju Herenvenu, iako je dva puta morala da sustiže prednost domaćina. Mihail Papadopulos je dva puta dovodio Herenven u prednost, ali je oba puta Valeri Domovčijuski vraćao Hertu u igru, a pobedu klubu iz Berlina doneo je Artur Višnjarek pogotkom u 90. minutu.

Tabela
Sporting 10
Herta 4
Herenven 4
Venspils 3

Grupa E

Bazel – CSKA Sofija 3:1 (2:0)
Želaber 35, Frej 41 (pen), 67 – Jančev 61
Roma – Fulam 2:1 (0:1)
Rise 69, Okaka 76 - Kamara 19 (pen)

Tokom prvih pola sata meča između Bazela i sofijskog CSKA gosti su bili agresivniji, ali se ta slika promenila u roku od samo nekoliko minuta kada je Markos Želaber doveo Švajcarce u vođstvo, a potom je Frej iz penala povećao na 2:0. Todor Jančev u 67. minutu uspeo je da vrati nadu bugarskom timu, ali je Frej šest minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Roma je posle 20 minuta utakmice na „Olimpiku“ gubila sa 1:0 od londonskog Fulama pošto je Diomansi Kamara bio precizan sa 11 metara, ali je Jorn Arne Rise izjednačio u 69. minutu, a potom je i Stefano Okaka sedam minuta kasnije doneo trijumf Rimljanima.

Tabela
Bazel 9
Roma 7
Fulam 5
CSKA Sofija 1

Grupa F

Dinamo Bukurešt – Galatasaraj 0:3 (0:2)
Kjuel 23, Nonda 24, Topal 55
Šturm – Panatinaikos 0:1 (0:0)
Kacuranis 70

Posle samo 23 minuta u Bukureštu Galatasaraj je pogotkom Harija Kjuela poveo protiv Dinama, a već u narednom minutu prednost turskog predstavnika uvećana je na 2:0, kada je mrežu domaćina zatresao Šabani Nonda. Pošto Dinamo nijednog trenutka nije uspeo da pripreti Galatasaraju jedino pitanje bilo je kojim će rezultatom meč biti završen, a konačan rezultat postavio je Mehmet Topal u 55. minutu. Pobedom nad Dinamom Galatasaraj je definitivno izborio plasman u drugu fazu Lige Evrope.

U drugom meču Panatinaikos je došao do trijumfa na gostovanju u Gracu pogotkom Kacuranisa u 70. minutu. Grcima je sada potreban samo jedan bod u preostala dva meča da bi zajedno sa Galatasarajem prošao u dalje takmičenje.

Tabela
Galatasaraj 10
Panatinaikos 9
Dinamo Bukurešt 3
Šturm 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve