Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.11.2009.

23:19

G-L: Everton želi iskupljenje

U četvrtak od 21.05 časova na programu su utakmice četvrtog Lige Evrope u grupama G, H, I, J, K i L.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najzanimljiviji meč trebalo bi da bude duel Evertona i Benfike gde će ’Karamele’ pokušati da se iskupe za debakl u Lisabonu (5:0) od pre dve nedelje. Viljareal i Lacio se u direktnom duelu bore za drugo mesto u grupi i plasman u narednu rundu, dok Salcburg, Fenerbahče, Šahtjor, PSV i Verder igraju utakmice kojim mogu da obezbede prva mesta u svojim grupama. Na TVB92 moći ćete da gledate duel Partizan – Klub Briž.

Grupa G:

Levski Sofija – Red Bul Salcburg
Viljareal – Lacio


Austrijski Red Bul iz Salcburga ima maksimalnih devet bodova iz prva tri kola, a ukoliko u četvrtak pobedi i u Sofiji Levski i zvanično će obezbediti mesto u 1/16 finala Lige Evrope. Salcburg je pre dve nedelje minimalnim rezultatom slavio protiv Levskog koji je bez bodova u ovoj grupi. U drugom meču Viljareal dočekuje rimski Lacio koji bi eventualnom pobedom bio na korak od drugog mesta u grupi. ’Žuta podmornica’ je u poslednjem kolu Primere konačno proradila i deklasirala Tenerife sa 5:0. Pre dve nedelje Lacio je pobedio u Rimu 2:1, pa Viljareal mora da pobedi Rimljane ukoliko želi da nastavi takmičenje u LE.

Tabela:
1. Salcburg................9
2. Lacio......................6
3. Viljareal.................3
4. Levski....................0

Grupa H:

Tvente – Šerif Tiraspolj
Fenerbahče - Steaua Bukurešt


Fenerbače ima dva boda više od Šerifa i Tventea, a u četvrtak u Istanbulu dočekuje rumunsku Steauu koja je ostvarila samo dva remija. Turci su u trećem kolu slavili u Bukureštu sa 1:0, a naravno da su favoriti da ponovo dođu do tri boda i u četvrtom. Ukoliko se to desi, u zavisnosti od duela Tventea i Šerifa, Fenerbahče bi mogao da se osigura pred završnicu grupne faze. Holandski Tvente i Šerif iz moldavskog Tiraspolja imaju po četiri boda iz prve tri utakmice, a u međusobnom duelu u Moldaviji kao pobednik je izašao Šerif koji je dobio sa 2:0.

Tabela:
1. Fenerbahče..........6
2. Šerif.......................4
3. Tvente...................4
4. Steaua..................2

Grupa I:

AEK Atina - BATE Borisov
Everton – Benfika


Benfika je ponizila Everton pre dve nedelje u meču koji je trebalo da bude jedan od najzanimljivijih ali inajizjednačenijih u trećem kolu Lige Evrope. Međutim, Portugalci su dobili sa 5:0 i izjednačili se sa ’Karamelama’ na vrhu tabele sa po šest osvojenih bodova. Ukoliko ne bude nerešeno u Liverpulu, tim koji izgubi moraće da se bori za drugo mesto za koje takođe konkuriši i beloruski BATE Borisov i AEK iz Atine. Grci su u prvom meču u Belorusiji izgubili 2:1 i tako smanjili šanse da se plasiraju među 32 ekipe u narednoj fazi. Sada i oni i BATE imaju po tri boda pa oni u međusobnom duelu odlučuju o tome ko će moratiu da se verovatno oprosti od LE.

Tabela:
1. Benfika.................6
2. Everton.................6
3. BATE....................3
4. AEK......................3

Grupa J:

Tuluz - Šahtjor Donjeck
Partizan - Klub Briž


Branilac trofeja, odnosno tim koji je osvojio poslednji Kup UEFA, Šahtjor iz Donjecka nema dostojnog rivala u ovoj grupi jer prva tri meča dobio sa po četiri postignuta gola i lako savladao Tuluz, Briž i Partizan. Ukrajinci u četvrtak gostuju Tuluzu gde mogu da završe posao. Drugi meč ove grupe mogao bi da reši mnogo toga. Naš šampion Partizan izgubio je poslednjih deset mečeva u ovom takmičenju, a ako izgubi i od Briža završiće i ovu sezonu u Evropi pre proleća. Međutim, ukoliko ’crno-beli’ pobede Belgijance biće ravnopravni u borbi za drugo mesto.

Tabela:
1. Šahtjor.............9
2. Briž...................4
3. Tuluz................4
4. Partizan...........0

Grupa K:

Kopenhagen - PSV Ajndhoven
Kluž -Sparta Prag


U veoma izjednačenoj grupi holandski PSV je u najboljoj situaciji pred revanš mečeve. Tim iz Ajndhovena ima sedam bodova, a učetvrtom kolu gostuje u Kopenhagenu koji je poslednji u grupi sa samo jednom pobedom. PSV je pre 14 dana pobedio u Ajndhovenu Dance minimalnim rezultatom. Sparta je pobedila rumunski Kluž u Pragu sa 2:0 i trenutno je drugi tim u grupi sa četiri boda. Kluž kao i Kopenhagen ima tri boda pa mora da pobedi na svom terenu Čehe.

Tabela:
1. PSV......................7
2. Sparta.................4
3. Kluž.....................3
4. Kopenhagen.....3

Grupa L:

Verder Bremen – Austrija Beč
Nasional - Atletik Klub


Dva tima su se izdvojila u grupi, a ukoliko ostvare pobede i u četvrtak, na kraju će međusobno odlučivati o prvom mestu u grupi i lakšem protivniku u šesnaestini finala. To su nemačkiVerder i španski Atletik Bilbao. Verder je igrao nerešeno u Beču sa Austrijom (2:2) u trećem kolu pa je kao domaćin favorit u revanšu. Nemci imaju sedam bodova, a Bilbao posle pobede nad Nasionalom od 2:1 ima šest. Portugalci imaju samo jedan bod pa ne sme da izgube na svom terenu od Baskijaca ili će i definitnivno izgubiti sve šanse za nastavak takmičenja.

Tabela:
1. Verder..................7
2. Atletik Bilbao......6
3. Austrija Beč........2
4. Nasional.............1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve