Nova vest
Fudbal

Sreda, 04.11.2009.

23:17

G i H: Kuzmanović i Lane strelci

Fudbaleri Sevilje i Štutgarta odigrali su nerešeno, 1:1, u četvrtom kolu G grupe u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sevilja je povela golom Navasa, a izjednačenje i bod Štutgartu doneo je Zdravko Kuzmanović. I drugi meč ove grupe završen je identičnim rezultatom. Škotski Rendžers poveo je protiv Uniree u gostima golom Mekaloka 12 minuta pre kraja, ali je domaćin do boda došao dva minuta pre kraja preko Onofrasa.

U H grupi viđene su dve pobede domaćina i još jedan gol srpskog reprezentativca. Arsenal je bez problema savladao AZ Alkmar na Emrejtsu sa 4:1, dok je Standard zabeležio istorijsku pobedu u Ligi šampiona protiv Olimpijakosa (2:0), a drugi gol za Belgijance postigao je Milan Jovanović.

Ekipa Manola Himenesa prekinula je seriju od 11 pobeda na svom terenu u Ligi šampiona, ali je i pored toga obezbedila plasman u osminu finala.

Sevilja je protiv Štutgarta krenula ofanzivno od samog starta, i već u 14. minutu je došla do prednosti golom Hesusa Navasa. Bila je to prelepa akcija, Navas je dobio loptu od Fabijana i poslao je ispod Lemana za 1:0.

Ipak, na izneneđenje svih na stadionu to je bilo sve od domaćina na ovom meču. Štutgart je uspeo da se konsoliduje, sačuva svoju mrežu do poluvremena. U drugom delu Nemci su krenuli ofanzivnije, ali se činilo da će se utakmica završiti pobedom domačina. Da se to ne dogodi pobrinuo se srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović koji je postigao sjajan gol nakon dodavanja Pogrebnjaka 11 minuta pre kraja.

U drugom meču ove grupe viđen je isti rezultat. Rendžersi su imali tri boda u džepu do 88. minuta kada je Onofras postigao gol za Unireu i tako doneo veliku radost domaćin navijačima. Tim Vltera Smita poveo je u 78. minutu golom Lija Mekaloka, ali spektakularnim pogotkom Onofrasa dva minuta pre kraja.

Dva kola pre kraja takmičenja po grupama, tim iz Glazgova je poslednji u ovoj grupi sa tri boda manje od rumunskog predstavnika.

Tabela:

1. Sevilja 4 3 1 0 10:3 10
2. Unirea 4 1 2 1 6:5 5
3. Štutgart 4 0 3 1 4:6 3
4. Rendžers 4 0 2 2 4:10 2

Arsenal je od prvog minuta krenuo sa napadima protiv Alkmara, ali Robin van Persi i Samir Nasri nisu uspeli da savladaju golmana gostiju Serhija Romera.

Arsenal je poveo u 25. minutu preko Fabregasa, posle dobrog dodavanja Vilijama Galasa. U nastavku su se nastavljali napadi londonske ekipe, pre svih Fabregasa i Andreja Aršavina, a ruski reprezentativac je imao udela kod drugog pogotka.

On je dodao do Nasrija koji se okretom oslobodio svog čuvara Ektora Morena i u 43. minutu odličnim udarcem duplirao vodjstvo Arsenala.

Arsenal je dobro počeo i drugo poluvreme i posle kombinacije sa Aršavinom Fabregas je u 53. Minutu postigao svoj drugi gol na utakmici i tako obezbedio "tobdžijama".

Na četvrti gol čekalo se nepunih 20 minuta, Brazilac Eduardo je petom proigrao Aršavina, on je dodao do Dijabia, kome nije bilo teško da savlada Romera. Jedini gol za AZ postigao je Lens u 81. minutu, posle solo prodora.

U drugoj utakmici u grupi Standard je u Liježu pobedio Olimpijakos sa 2:0 i tako zadržao šanse za prolazak u drugu fazu takmičenja.

Golove za Standard postigli su Diomersi Mbokani i reprezentativac Srbije Milan Jovanović. U prvih pola sata nije bilo ozbiljnijih prilika za gol, sve do 31. minuta, kada su domaći stigli do vodjstva. Fudbaler Olimpijakosa Olaf Melberg izgubio je loptu, ona je došla do napadača belgijske ekipe Mbokanija, kome nije bilo teško da u 31. minutu savlada golmana gostiju.

Napadač Standarda Milan Jovanović iznenada se našao u šansi u 41. minutu, ali nije bio precizan. Olimpijakos je u drugom poluvremenu morao da napada, a grčka ekipa mogla je do izjednačenja u 57. minutu ali je Enco Mareska glavom prebacio loptu preko gola.

Melberg je zatim mogao da se iskupi za grešku posle koje su domaći poveli, on je u 61. minutu pokušao da postigne gol iz voleja, ali je samo pogodio golmana.

Dva gola prednosti Standardu u 74. minutu mogao je da donese Elijakvim Mangala, ali je posle kornera glavom šutirao preko gola. Pobedu domaćih potvrdio je Jovanović u 88. minutu utakmice. Mbokani je dobro šutirao, golman gostiju je uspeo da odbije loptu, a napadač Srbije je loptu sproveo u praznu mrežu.

Standard posle ove pobede ima četiri boda i nalazi se na trećem mestu u Grupi H.

Tabela:

1. Arsenal 4 3 1 0 10:4 10
2. Olimpijakos 4 2 0 2 3:5 6
3. Standard 4 1 1 1 6:6 4
4. AZ Alkmar 4 0 2 2 3:7 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve