Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.11.2009.

23:49

Tumbaković ponovo u Partizanu?

Ljubiša Tumbaković mogao bi ponovo da postane trener fudbalera Partizana, pišu ’Novosti’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tumbaković bi već za koji dan trebalo da završi dugogodišnju epizodu u Šandongu. Čvrsto je rešen da se vrati u Beograd, a kroz fudbalske krugove se već pominje da bi, uz splet okolnosti, mogao da ponovo preuzme ’crno-bele’, klub u kojem je stekao trenerski ugled i gde i danas ustaju kada se pomene ime najtrofejnijeg šefa struke u istoriji “parnog valjka”.

Čak i u danima kada je bilo izvesno da su Slaviši Jokanoviću odbrojani dani na mestu trenera Partizana, šuškalo se da je pored Lotara Mateusa i Gorana Stevanovića baš Ljubiša Tumbaković kandidat za novog-starog šefa struke. Navodno, tada je bila opcija da Jokan ostane na klupi do zime, tada se sporazumno rastane sa crno-belima, a onda Tumba preuzme kormilo. Međutim, sukob u upravi kluba je već bio uhvatio toliko maha da je iscurilo strpljenje do januara.

Ljubiša Tumbaković je i ranije želeo da napusti Kinu, ali je poslednja ponuda za ugovor koju je dobio bila ona “koja se ne odbija”. Međutim, Šandong je sezonu završio daleko od prvog mesta, na šestom mestu, titula nije odbranjena, što je dodatno prelomilo srpskog stručnjaka da stavi tačku na kinesku epizodu.

Naravno, sve će se mnogo više znati u decembru, za kada je zakazana Skupština kluba. U ovih mesec i po dana imaće Goran Stevanović priliku da pokaže da zaslužuje šansu da ostane trener i u narednom periodu, a kao ključ poverenja označava se večiti derbi i bodovni razmak na tabeli na kraju jesenjeg dela. Kao što je i sadašnji strateg Partizana rekao:

„Decembar će bitno uticati na sudbinu svih nas u klubu.“

Sigurno je da će i novi predsednik, ko god da bude, imati svoju ideju ko je najbolje rešenje za klupu crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve