Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.11.2009.

22:59

LŠ: Biti ili ne biti za velikane

Utakmicama u grupama E, F, G i H biće kompletirano četvrto kolo u fudbalskoj Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prethodno kolo donelo je iznenađujuće rezultate Intera i Barselone tako da evropski velikani imaju imperativ pobede u Kijevu i Kazanju. Liverpul je takođe u teškoj situaciji, a čini se da bi samo pobeda spasila i "crvene", ali i njihovog trenera sigurnog otkaza. Plasman u nokaut fazu mogla bi da obezbedi Sevilja koja ima maksimalan učinak u prethodna tri kola.

Grupa E:
Fiorentina - Debrecen (20.45h)
Olimpik Lion - Liverpul (20.45h)

Grupa F:
Rubin - Barselona (18.30h)
Dinamo Kijev - Inter (20.45h)

Grupa E

Fiorentina – Debrecin

Pobeda Fioentine i poraz Liverpula u četvrtom kolu, praktično bi dao odgovor na pitanje koji timovi iz grupe E će u nokaut fazu Lige šampiona. Pre 15 dana viđena je prava goleada u Mađarskoj. Iako jeekipa iz Firenca došla kao apsolutni favorit, mađarski šampion je poveo već u drugom minutu meča i ozbiljno namučio italijansku ekipu.

„Nisam preterano opušten u vezi sa ovom utakmicom, jer većina ljudi misli da će biti lako, ali u fudbalu ništa nije lako. Moraćemo da igramo dobro i osvojimo tri boda koja su ključna u našem učešću u Ligi šampiona. Očekujem da će Debrecin igrati napadački fudbal tako da ćemo morati da budemo dobri u odbrani“, izjavio je trener Viole Ćesare Prandeli.

„Znamo da igramo sa velikim timom. Analizirali smo prethodnu utakmicu i uvideli naše greške. Fiorentina je favorit, ali je važno za nas da dobro igramo i ostavimo dobar utisak u Italiji. Dobro smo trenirali i suočićemo se sa Fiorentinom uzdignute glave i pokušati da dođemo do dobrog rezultata“, rekao je trener Debrecina Andras Herceg.

Olimpik Lion – Liverpul

Olimpiku iz Liona potreban je samo bod u meču sa Liverpulom da bi zagarantovao mesto među 16 najboljih. Međutim, trener francuskom tima zna da „crveni“ itekako mogu da zakomplikuju situaciju i na gostojućem terenu. Ostrvski mediji uveliko spekulišu o Benitesovom odlasku iz Liverpula, a loš rezultat na "Žerlanu" svakako bi tome značajno doprineo.

„Liverpul je uvek sposoban da pruži dobru partiju. Imaju sjajnog trenera i odlične igrače. Bili su briljantni protiv Mančester Junajteda pre deset dana, i iako su izgubili od Fulama proteklog vikenda, igrali su dosta dobro“, rekao je trener Liona Klod Puel.

„Fernando Tores napreduje svaki dan. Svakog dana sve manje oseća bolove tako da ne možemo da govorimo o mogućoj operaciji. Nije sto posto spreman, ali protiv Mančestera je bio 80 posto spreman i postigao je pobedonosni pogodak. Imamo iskustva i moramo da verujemo u sebe, moramo da verujemo da možemo da pobedimo Lion, iako su oni veoma dobar tim“, rekao je Benites.

Tabela:
1. Olimpik Lion ………………….….3 3 0 0 7:1 9
2. Fiorentina ………………………...3 2 0 1 6:4 6
3. Liverpul ………………………...…3 1 0 2 2:4 3
4. Debrecin ………………………….3 0 0 3 3:9 0

Grupa F

Rubin – Barselona

Samo dve nedelje posle senzacionalne pobede Rubina na Kamp Nou (2:1), ruski šampion dočekuje na svom terenu evropskog i španskog prvaka, Barselonu. Ekipa Pepa Guardiole dolazi u Rusiju posle remija sa Osasunom u španskoj primeri proteklog vikenda, i želi da nastavi niz od sedam mečeva bez poraza na gostujućim terenima.

„Ne mislim da su se timovi psihološki promenili od pobede nad Barselonom. Igrači su mentalno jaki, znaju svoj kvalitet i snagu svojih protivnika veoma dobro. Spremni smo za bitku“, rekao je trener Rubina Kurban Berdijev.

„Vreme ne bi trebalo da bude problem za nas. Odličan tim bi trebalo da bude sposoban da ude i kada je hladno i kada je toplo i kada igrate protiv 12 protivnika. Poštujem Rubin. Pobedili su u Barseloni i ne mislim da je to bilo zahvaljujući sreći. Postigli su dva gola i zaslužili su to. Siguran sam da će igrači brzo trčati, u suprotnom će se smrznuti“, izjavio je trener Barselone Pep Guardiola.

Dinamo Kijev – Inter

Murinjo je došao u Inter zbog Lige šampiona. Milanski tim je prošle godine eliminisan u osmini finala elitnog takmičenja, ove sezone plasman u nokaut fazu ozbiljno je doveden u pitanje. Posle tri kola, „neroazuri“ su na poslednjem mestu na tabeli grupe F sa samo tri boda i bez pobede. Dinamo je pre 15 dana postigao dva gola na „Đuzepe Meaci“, stigao do boda i pobedom u Kijevu istakao bi kandidaturu za mesto među 16 najboljih.

„Prošla nedelja nije bila uspešna za nas, ali smo brzo zaboravili nedavne neuspehe. Tim je imao slobodan dan posle poraza u ligaškoj utakmici. Sada smo u potpunosti skoncentrisani na predstojeći meč i veoma motivisani. Situacija u grupi nas tera da idemo na pobedu jer sve četiri ekipe imaju skoro iste šanse da prođu dalje“, rekao je trener Dinama Valerij Gazajev.

„Ovo nije odlučujući meč jer još uvek treba da igramo sa Barselonom i Rubinom. Ali u svakom slučaju, ovo je važna utakmica za nas. Moj plan za utakmicu? Samo da postignemo gol više od Dinama. Ne analiziram mogući poredak u grupi. Razmišljam samo o tome kako da pobedimo Dinamo jer su oni sada naši najveći rivali u Ligi šampiona“, izjavio je trener Intera Žoze Murinjo.

Tabela:
1. Barselona …………...….3 1 1 1 3:2 4
2. Dinamo Kijev ……….......3 1 1 1 5:5 4
3. Rubin ……………………3 1 1 1 4:5 4
4. Inter ………………..…….3 0 3 0 3:3 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve