Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.11.2009.

20:41

Ubedljiva pobeda Viljareala

Fudbaleri Viljareala deklasirali su na domaćem terenu ekipu Tenerifa rezultatom 5:0, u devetom kolu španske Primere.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U ostalim utakmicama ekipa Saragose savladala je kao domaćin Almeriju sa 2:1, Majorka je minimalnim rezultatom slavila protiv Santandera, baš kao i Valensija koja je je slavila u gostima protiv Malage, dok je meč Espanjol – Valjadolid (1:1) završen bez pobednika. U poslednjem meču kola ekipe La Korunje i Hihona su takođe igrale nerešeno 1:1.

Fudbaleri Viljareala zabeležili su na svom terenu ubedljivu pobedu protiv Tenerifa (5:0) i tako izašli iz opasne zone na tabeli. Bila je to najubedljivija prvenstvena pobeda za Viljareal u poslednjih šest godina. Dvostruki strelac za ’žutu podmornicu’ bio je Hoseba Ljorente u 16. i 52. minutu. Pogotke su još postigli Rober Pires koji je u 47. minutu iskoristio centaršut Đuzepea Rosija. Rosi je potom i sam zatresao protivničku mrežu u 51. minutu, nakon sjajnog dodavanja Bruna. Konačan rezultat postavio je Ruben Garsija Kani u 88. minutu.

Fudbaleri Saragose savladali su Almeriju sa 2:1, a reprezentativac Srbije Ivan Obradović nije bio u protokolu za ovaj meč. Domaći tim se ovim trijumfom probio na 12 poziciju na tabeli. Lafita je u 30. minutu doveo Saragosu u vođstvo, da bi samo šest minuta kasnije tu prednost duplirao Ruben Pulido.

Iako je Ortiz već u 39. minutu smanjio prednost domaćih na 2:1, ekipa Almerije nije uspela da preokrene situaciju na terenu, pa je Saragosa lagano stigla do treće pobede u sezoni.

Fudbaleri Majorke nastavili su impresivnu seriju u novoj sezoni pobedom nad Santanderom (1:0). Bio je ovo peti uzastopni trijumf na domaćem terenu za izabranike Gregoria Manzana. meč je odlučen u 18. minutu kada je Pjer Vebo posle asistencije Valera savladao golmana gostiju.

Sa druge strane ekipi Huana Karlosa predstoji grčevita borba za opstanak, pošto su u prvih devet kola osvojili samo sedam bodova.

I Valensija je nastavila niz dobrih rezultata minmalnom pobedom protiv Malage. Za novu pobedu Valensije i nova tri boda najzaslužniji je defanzivac David Navaro, koji je u 69. minutu glavom postigao jedini gol. Za goste nije igrao Nikola Žigić, koji je ceo meč presedeo na klupi, dok je Milan Stepanov odigrao svih 90 minuta za Malagu. Valensija se petim trijumfom ponovo vratila na četvrtu poziciju na tabeli, sa pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu. Sa druge strane Poslednjeplasirana Malaga posle devet odigranih mečeva ima samo jedan osvojen bod.

Ekipa Espanjola remizirala je na svom terenu protiv Valjadolida (1:1), u meču u kome su gosti golom u 94. minutu došli do boda. Domaći tim je poveo u 51. minutu preko Luisa Garsije, koji je odlično ispratio dodavanje Markesa, posle brzog kontranapada. U trenutku kada se činilo da će Espanjol doći do četvrte prvenstvene pobede Haris Medunjanin, koji je ušao u igru u 83. minutu, pogađa levi gornji ugao golmana Viljara i donosi bod gostima.

U poslednjoj utakmici devetog kola Deportivo je na svom ’Rijazoru’ igrao nerešeno sa Hihonom (1:1). Domaći fudbaleri su poveli krajem prvog poluvremena golom Lasada. On je u 41. minutu, posle slobodnog udarca, lako, iz blizine, savladao golmana Huana Pabla Kolinasa. Gosti dolaze do rezultatskog egala u 69. minutu, kada Dijego Kastro koristi sjajan pas Miguela.

Rezultati 9. kola Primere:
Real Madrid – Hetafe 2:0 (0:0)
Iguain 53, 56
Herez – Sevilja 0:2 (0:1)
Negredo 42, Fabiano 90
Osasuna – Barselona 1:1 (0:0)
Pike 90ag - Keita 72
Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 1:0 (1:0)
Martinez 19

Nedelja:
Espanjol – Valjadolid 1:1
Garsija 51 - Medunjanin 90
Majorka – Santander 1:0
Vebo 18
Viljareal – Tenerife 5:0
Ljorente16, 52, Pires 47, Rosi 51, Garsija Kani 88
Saragosa – Almerija 2:1
Lafita 30, Pulido 36 - Ortiz 39
Malaga – Valensija 0:1
Navaro 69
Deportivo – Hihon 1:1
Lasad 41 - Kastro 69

Tabela: Barselona 23, Real Madrid 22, Sevilja 19, Valensija 18, Majorka 17, Deportivo 16, Sporting 13, Espanjol 13, Atletik Bilbao 13, Osasuna 12, Hetafe 12, Saragosa 11, Viljareal 9, Valjadolid 9, Almerija 9, Tenerife 9, Santander 7, Herez 5, Malaga 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve