Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.11.2009.

16:58

Pobeda neubedljivog Partizana

Fudbaleri Partizana pobedili su kruševački Napredak sa 3:1 (0:0), u poslednjoj utakmici 10. kola Jelen Superlige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Gorana Stevanovića povela je u 48. minutu golom Mladena Krstajića iz slobodnog udarca, a već minut kasnije nakon asistencije Kneževića na 2:0 je povećao Ljajić. Ipak, gosti iz Kruševca, koji su jedini ove sezone ostali neporaženi u duelu sa Crvenom zvezdom, smanjili su u 61. minutu golom Kamerunca Java. Konačan rezultat postavio je na asistenciju Fejse Radosav Petrović tri minuta pre kraja.

Partizan je u prvom poluvremenu kontrolisao igru, imao loptu dugo u svom posedu, ali je i pored toga uspeo da stvori samo dve ozbiljnije šanse za gol. Pre toga Napredak je imao prvu šansu na meču, ali je dobar šut Vujovića sa dvadesetak metara odranio Radosavljević i izbacio u korner.

Prvu priliku Partizan je imao u 30. minutu kada je posle centaršuta Ljajića se leve strane Knežević sam bio na drugoj stativi ali slabo šutirao glavom, pa je golman gostiju Mirković lako zaustavio loptu. Pet minuta kasnije priliku je imao i Kleo. I ovaj put bio je centaršut sa leve strane koji je uputio Lomić, lopta je pala na pet metara od gola, ali je Brazilac bio predaleko od nje pa je klizećim startom samo dodao Mirkoviću.

Pet minuta pre kraja Kleo je morao da napusti igru zbog povrede posle starta kapitena gostiju Babića, a umesto njega ušao je Brana Ilić.

Na poluvremenu meča Goran Stevanović izvršio je i drugu izmenu kada je umesto neprimetnog Tomića u igru uveo Vujovića.

Samo četiri minute bile su potrebne 'crno-belim' igračima da postignu ono što su bezuspešno radili prethodnih 45. Tri minute po povratku na teren Partizan je dobio faul na 25 metara od gola, a veoma preciznim udarcem Mladen Krstajić je konačno zatresao mrežu Napretka. Već u sledećem napadu Partizan dolazi i do drugog gola. Centrirao je Knežević se desne strane, a usamljeni Ljajić sa pet metara lepim udarcem glavom ponovo savladao Mirkovića.

Od tog trenutka Partizan kao da prestaje da igra pa gosti prezimaju inicijativu na sredini terena, a posle 12 minuta su je krunisali golom.

Martinović je stvorio gužvu na 20 metara od gola ali i sjajno proigrao Java Antvija na deset metara odakle je Kamerunac rutinski plasirao loptu pored nemoćnog Radosavljevića.

Posle ovog gola vezni red Partzana je ponovo imao mnogo problema pa je Stevanović već polovinom drugog dela iz igre izveo Vujovića koji je ušao u 45. minutu. Umesto Crnogorca zaigrao je Radosav Petrović koji je na kraju potvrdio pobedu srpskog šampiona.

U 87. minutu Naredak je imao korner, štoperi Partizana su izbacili loptu u polje, a ona je došla do Mikića. Međutim, bek gostiju je izgubio loptu, Ljubomir Fejsa je povukao brzu kontru 3 na 1, ušao u kazneni i proigrao Petrovića koji je sa nekoliko metara klizećim startom ubacio loptu u nebranjen gol.

Partizan se nakon ovog trijumfa primakao vodećoj Crvenoj zvezdi na četiri boda zaostatka. „Crno-bele“ u četvrtak očekuje novi izazov u Ligi Evrope kada u četvrtom kolu na svom terenu dočekuju belgijski Briž uz direktan prenos na TVB92.



Partizan: 30 Radosavljević, 3 Krstajić, 4 Đorđević, 24 Knežević, 11 Lomić, 5 Fejsa, 21 Jovanović, 7 Tomić, 22 Ljajić, 26 Dijara, 9 Kleo.

Napredak: 22 Mirković, 23 Krnjinac, 19 Petrović, 5 Babić, 6 Mikić, 8 Martinović, 10 Vujović, 9 Jav Antvi, 17 Stojkov, 20 Leandro, 11 Binić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve