Nova vest
Fudbal

Petak, 30.10.2009.

23:10

Novi poraz berlinske Herte

U prvom meču 11. kola nemačke Bundeslige fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su berlinsku Hertu sa 2:0

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za domaće postigli su Turčin Nuri Sahin u 60 minutu i argentinac Lukas Barios, koji je bio precizan u sudijskoj nadoknadi vremena. Borusija za koju nastupa i srpski reprezentativac Neven Subotić (odigrao ceo meč protiv Herte), stigao je tako do četvrtog trijumfa u sezoni i trenutno zauzima deveto mesto na tabeli prvenstva Nemačke.

Domaći su poveli golom iz penala koji je dosuđen posle prekršaja srpskog internacionalca Gojka Kačara nad Patrikom Ovomojelom. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Sahin, koji je preciznim udarcem u donji desni ugao lako matirao golmana Jaroslava Drobnija.

Drobni je ponovo morao da vadi loptu iz mreže u poslednjim minutima meča, kada je gol poastigao Barios, za konačnih 2:0. Njemu je asistirao Ovomojela.

Herta, za koju je svih 90 minuta igrao i Nemanja Pejčinović, ostala je poslednjeplasirani tim Bundeslige. Tim iz Berlina je posle 11 odigranih kola ima devet poraza i po jednu pobedu i remi.

Ostali mečevi 11. kola igraju se u subotu i nedelju.

Parovi 11. kola:
Subota:

Keln – Hanover 15:30
Hamburg – Borusija Menhengladbah
Nirnberg – Verer Bremen
Štutgart – Bajern Minhen
Volfsburg – Majnc
Šalke – Bajer Leverkuzen 18:30
Nedelja:
Frajburg – Hofenhajm 15:30
Ajntraht – Bohum 17:30

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve