Nova vest
Fudbal

Petak, 30.10.2009.

15:47

Zbog duksa kazna za Zvezdu i Lukića

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv FK Crvena zvezda i njenog predsednika Vladana Lukića.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Razlog za to je dukserica koju je Lukić nosio na kup utakmici sa Novim Pazarom u sredu. Kazne za ovaj prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravna i od 20.000 do 50.000 hiljada dinara za fizička lica.

Lukić je utakmicu u Novom Pazaru gledao u dukserici na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

"Predsednik kluba nije sebi smeo da dozvoli da nosi takvu duksericu. Ovi stihovi zvuče drastično i direktno pozivaju na nasilje i obračun. Mi smo javno i jasno rekli da ćemo sprečiti svako nasilje i u stanju smo da to i uradimo", rekao je Radovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je dodao i da se nada da će ovaj zahtev imati prioritet kod sudije koji ga bude razmatrao.

"Nadam se da će sudija uzeti ovaj predmet kao prioritet. Ovom odlukom želimo da poručimo svima da ne čine slične stvari i da mi delujemo protiv nasilja. Svaka pasivnost može da bude opasna", rekao je tužilac.

Radovanović je podsetio da je utakmica osmine finala kupa Srbije izmedju Novog Pazara i Crvene zvezde (0:1) proglašena za meč visokog
rizika i da joj nisu prisustovali navijači beogradskog tima. Zamenik republičkog tužioca Jovan Krstić pozvao je klubove da se aktivno uključe u borbu protiv nasilja na sportskim takmičenjima.

"Odnos klubova prema sopstvenim navijačima nije dobar. Uprave indiferentno posmatraju divljanje pojedinih ekstremnih navijačkih grupa. Insistiramo da rukovodstva klubova rade u skladu sa zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim borilištima i da se ukloni govor mrženje sa tribina", rekao je Krstić.

Zvezda je u sredu pobedila Novi Pazar sa 1:0, a utakmica je prošla bez incidenata na tribinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve