Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.10.2009.

16:11

Petrović: "Pobeda za navijače"

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon izjavio je danas da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Lav kupa Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Petrović je dodao da pobedu nad Novim Pazarom (1:0) posvećuje svim pristalicama "crveno-belih". "Atmosfera u Novom Pazaru je bila prava fudbalska. Došli smo sa ciljem da pobedimo i u tome smo uspeli. Teren je bio veoma težak i nezgodan za igru, ali kako nama, tako i domaćinu.

Ovu pobedu posvećujemo svim navijačima Crvene zvezde", rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle utakmice u Novom Pazaru.

Utakmicu je obezbedjivalo više od 1.000 policajaca, a navijači Crvene zvezde, kao što su i najavili, nisu doputovali u taj grad.

Upitan da li bi njegovim igračima mogao da predstavlja problem činjenica da već u subotu imaju prvenstveni meč sa Javorom u Ivanjici, Petrović je rekao:

"Normalno je igrati u ritmu na svaka tri dana. Svaka ekipa to mora da izdrži, a Crvena zvezda će se podtruditi da bude prava i nastavi svom ritmu".

Ttrener domaćih Slavko Vojčić čestitao je Zvezdi na 'zasluženoj pobedi'.

"Zvezda je zasluženo pobedila, čestitam Pižonu na tome. Moja ekipa je u prvom poluvremenu uspevala da se drži, ali je Zvezda imala više prilika. Zvezda je bolje počla drugo poluvreme, moja ekipa je taman počela da hvata priključak i bila, u najmanju ruku, ravnopravna na sredini poluvremena kada se dogodilo isključenje, koje ocenjujem kao potpuno opravdano. Žao mi je što se radi o izuzetno mladom igraču, i što smo na taj način izgubili momentum i da smo ostali 11 na 11 verujem da bismo imali šansu da izjednače. Zadovoljan sam ekipom, ali mi je žao jer je to bila prva utakmica u kojoj sam je vodio."

Vojčić je u Novi Pazar skoro stigao, i, prema njegovim rečima, ima još puno posla kako bi ojačao tim.

"Novi Pazar je klub u koji sam tek došao i tek ga upoznao, imam još primedaba na račun igrača, a nadam se da će se tim pojačati. Došao sam ovde jer je ovde prvenstveno fantastična atmosfera, što je publika odlična. Osećam podršku celog grada, mislim da imamo dobru upravu koja je došla i obećala da ćemo pokušati da napadnemo plasman u Superligu, a to mi je bilo najvažnije. Uz nekoliko pojačana tokom zime to možemo i da ostvarimo", rekao je Vojčić.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Aleksandar Jevtić u 16. minutu. Četvrtfinalni mečevi Lav kupa Srbije igraju se 25. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve