Nova vest
Fudbal

Petak, 23.10.2009.

23:50

Stojković rešen da ode iz Sportinga

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković rešen je da napusti lisabonski Sporting, pošto ne dobija priliku da brani.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Odlučan sam u nameri da po svaku cenu napustim Lisabon. Treniram punom parom i maksimalno sam spreman za takmičarski ritam, ali su šanse minimalne da se ovde promeni status. Razgovaraću sa čelnicima Sportinga, pošto ovako više ne ide i pored moje čelične volje", izjavio je Stojkovic za "Večernje novosti".

"Sporting ima neke svoje želje kada je u pitanju obeštećenje i zbog toga nisam otišao letos u Evropu. Ostao sam da se borim, da stanem na gol. Ipak, učiniću sve da u narednom prelaznom roku budem u drugoj zemlji", dodao je Stojković, a moguća destinacija je Olimpijakos, čiji su agenti gledali meč Srbija – Rumunija:

"Krug se polako sužava, a jedino što me u svim pregovorima zanima, samo je moja minutaža. Kroz utakmice se stiče sigurnost, što se u mom slučaju pokazalo u Španiji. Kada sam stao na gol Hetafea, prekinuli smo seriju slabih rezultata i pobedili Sevilju. Meni je poraslo samopouzdanje, a onda su usledile odlične partije. Iskreno, kada ste stranac, pogotovo golman, niko za vas neće mnogo da se žrtvuje. Na kraju, verujem u srećan rasplet u novoj godini", kaže 26-godišnji čuvar mreže.

Stojkoviću je veliki motiv Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi naredne godine.

"Lično sam spreman i da za manju platu branim, pošto me čeka SP u Južnoj Africi, a kada se takmičiš sa najboljima, moraš da budeš smiren i u vrhunskoj formi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve