Nova vest
Fudbal

Sreda, 21.10.2009.

22:42

LŠ: Pobeda Bordoa, bod Bešiktašu

U mečevima trećeg kola Lige šampiona pobede u grupi A zabeležili su Bordo i Juventus, dok su Volfzburg i Bešiktaš remizirali u grupi B.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bordo je u derbiju Grupe A dočekao Bajern i pobedio sa 2:1. Ciani je bio dvostruki strelac jer je prvo postigao autogol, a potom izjednačio, da bi pobedu doneo Planus. Jedini gol u minimalnoj pobedi Juventusa nad Makabijem postigao je Kjelini. U grupi B Volfzburg i Bešiktaš su igrali bez golova pa su Turci stigli do prvog boda. Mančester je ranije u toku dana pobedio u Moskvi.

Grupa A.:
Bordo – Bajern 2:1 (2:1)
Ciani 28, Planus 41 - Ciani (auto-gol) 6
Juventus – Makabi 1:0 (0:0)
Kjelini 47

Tabela: Bordo 7, Juventus 5, Bajern 4, Makabi 0

Grupa B:
CSKA – Mančester Junajted 0:1 (0:0)
Valensija 86
Volfsburg – Bešiktaš 0:0

Tabela:
Mančester junajted 9, Volfzburg 4, CSKA 3, Bešiktaš1

Pregled mečeva u grupama C i D pročitajte ovde.

Grupa A:

Bordo – Bajern 2:1 (2:1)
Ciani 29, Planus 41 - Ciani 6ag

Fudbaleri Bordoa uspeli su da pobede Bajern u derbiju grupe iako su već od šestog minuta bili u deficitu zbog autogola Cianija. Isti igrač je uspeo da izjednači i iskupi se za grešku, a pobedu 'Žirondincima' doneo je Planus krajem poluvremena. Igrači Bordoa uspeli su i da promaše dva penala.

Već u šestom minutu Bajern stiže do vođstva, ali zahvaljujući domaćim igračima. Posle kornera koji je izveo Badstuber, Van Bujten je na prvoj stativi zakačio loptu, a ona se odbila od Cianija i završila iza leđa Karasoa. Od tog trenutka Bordo je krenuo u maksimalnu ofanzivu, ali Šamak, Ciani i Vendel nisu uspeli da savladaju Hans-Jerg Buta.

Međutim, defanzivac Bordoa i strelac gola za Bajern, Ciani, uspeo je da se iskupi u 28. minutu za grešku sa početka meča. Ciani je posle kornera sjajnim volej udarcem u stilu Đanfranka Zole savladao Buta i doneo veliku radost domaćim navijačima. Samo dva minuta kasnije slavlje 'Žirondinaca' upotpunio je najbolji napadač Bavaraca ove sezone, mladi Tomas Miler. Strelac šest od poslednjih osam golova svog tima je posle samo pola sata igre dobio drugi žuti karton pa je morao da napusti teren.

Do kraja poluvreman Čalme i Gurkuf su po jednom bezuspešno pokušali da preokrenu rezultat, međutim, u 41. minutu to je uspelo drugom štoperu Bordoa Planusu.

U 66. minutu Bordo je dobio penal, ali je najbolji igrač 'Žirondinaca' uspeo da ga promaši.

Iako sa igračem manje Bajern je imak imao dorbu priliku da izjednači rezultat preko Luke Tonija, ali je Italijan uspeo da promaši gol sa tri metra.

Na kraju je Bajern ostao i bez Van Bujtena koji je takođe isključen u 87. minutu posle prekršaja nad Šamakom za penal, pa je meč tada i definitivno rešen iako je ovaj put Žusie uspeo da promaši jedanaesterac.

Juventus – Makabi 1:0 (0:0)
Kjelini 47

Juventus je imao samo dva boda posle prva dva kola pa je morao da trijumfuje protiv Makabija u Torinu. 'Stara dama' se dugo mučila ali je golom Kijelinija ipak uspela da dođe do tri veoma bitna boda u borbi za prolazak u narednu rundu.

Juventus se dugo mučio protiv Makabija i sve do početka drugog poluvremena nije uspevao da savlada Nira Davidoviča. Redom su bili neprecizni Groso, Sisoko i Trezega, a onda je u drugom minutu nastavka konačno pogodio Đorđo Kijelini.

Štoper Juventusa je glavom pogodio mrežu posle centaršuta Dijega iz slobodnog udarca.

Loše drugo poluvreme izraelskog tima upotpunio je nesrećni Tiago Dutra. Vezni igrač Makabija ušao je u igru u 57. minutu umesto Rafaelova, a samo deset minuta kasnije dobio je direktan crveni karton posle starta nad Felipeom Melom.

Grupa B:

Volfzburg – Bešiktaš 0:0

Jedini meč bez golova odigran je u Volfzburgu gde je u trećem kolu grupe B gostovao Bešiktaš. Turski šampion je do ovog kola bio bez bodova, ali je čvrstom igrom i uz mnogo sreće uspeo da spreči najefikasniji napadački tandem Evrope Džeko - Grafite da postigne gol. Brazilac je na kraju dobio i crveni karton.

Već u desetom minutu Džeko je propustio stopostotnu šansu da savlada Rečbera. Promašio je sa samo osam metara posle centaršuta Misimovića. Posle ovog promašaja Džeko je bio neprecizan još nekoliko puta, a do kraja poluvremena nuspešan u pokušaju da postignu gol bio je i Misimović.

U desetom minutu drugog poluvremena Gentner je imao prazan gol ispred sebe ali je šutirao preko prečke.Tri minute kasnije Džeko je propustio još jednu šansu jer je pogodio stativu.

Poslednji uzbudljiv događaj na meču desio se u 74. minutu kada je Grafite posle starta nad Ibrahimom Kasom dobi ocrveni karton.

CSKA – Mančester Junajted 0:1 (0:0)
Valensija 86

Mančester junajted je u prvom meču dana pobedio u Moskvi golom Antonija Valensije četiri minute pre kraja meča i zabeležio treći trijumf u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve