Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.10.2009.

23:51

Dino Zof kritikovao Lipija

Legendarni italijanski golman Dino Zof nazvao je selektora nacionalne reprezentacije Marćela Lipija "arogantnim" zbog toga što je kritikovao navijače.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Lipi je navijače kritikovao posle utakmice u Parmi, gde je Italija pobedila Kipar sa 3:2 u poslednjem kolu osme grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta. Italijani su u Parmi bili na ivici poraza posle vođstva Kiprana od 2:0, ali je potpuni preokret doneo Alberto Đilardno sa tri pogotka u poslednjih 15 minuta meča.

Navijači su, međutim, bili razočarani izdanjem svojih ljubimaca, pa su ih izviždali i čak vređali, što je Lipija navelo da njihovo ponašanje okarakteriše kao "sramotno".

"Smatram da je Lipi bio arogantan i to sebi nije smeo da dopusti. Svako ima pravo da navija kako želi, a svoje nezadovoljstvo selektor je svakako mogao da izrazi mnogo uljudnije", izjavio je Zof, koji je takođe obavljao funkciju selektora nacionalnog tima "azura", od 1998. do 2000. godine.

Aktuelni svetski prvaci izborili su direktan plasman na Mondijal u Južnoj Africi pre utakmice sa Kipranima, odigravši u subotu nerešeno 2:2 protiv Irske u Dablinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve