Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 15.10.2009.

19:28

Berluskoni ne prodaje Milan

Premijer Italije Silvio Berluskoni demantovao je u četvrtak da je ikada razmišljao da proda fudbalski klub Milan, čiji je jedini vlasnik.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nikada nisam planirao da prodam Milan. Tačno je da sam ja biznismen, ali Milan za mene nije posao, već strast i zbog toga nikada nisam razmišlja, niti sada razmišljam da ga prodam, bez obzira na cenu", rekao je Berluskoni tokom posete Bugarskoj.

Italijanski mediji su proteklih meseci u više navrata najavljivali da će italijanski premijer prodati klub. Spekulacije su učestale kada je nedavno Berluskonijeva kompanije 'Fininvest' kažnjena sa 750 miliona evra nakon što je dokazano da je u jednom sudskom procesu iz 1990. godine podmitila sudiju.

Prošle sedmice albanski biznismen Rezart Tači saopštio je da je spreman da plati 700 miliona evra za većinski paket akcija Milana, a interes za kupovinu "rosonera" pokazali su i neki arapski investitori.

Galijani traži novac od SAD-a

Potpredsednik Milana Adrijano Galijani istakao je da bi Fudbalski savez SAD morao da njegovom klubu nadoknadi štetu koju će tim pretrpeti zbog povrede odbrambenog igrača Ogučija Onjevua u kvalifikacijama za Mundijal.

Onjevu je nastupajući za reprezentaciju SAD u duelu sa Kostarikom pokidao tetivu u levom kolenu zbog čega će, prema rečima Galijanija, morati da pauzira oko šest meseci.

"Besan sam. Ponovo smo izgubili igrača zbog povrede tokom ispunjavanja reprezentativnih obaveza. Ovo je zaista problem koji mora da se reši. Mi u Milanu očekujemo kompenzaciju američkog saveza. Ne možemo mi da plaćamo fudbalera koji neće igrati šest meseci", kazao je Galijani novinarima u Italiji.

Onjevu je u Milan stigao u julu i sa timom potpisao trogodišnji ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve