Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.10.2009.

19:18

EP-U21: Srbija poražena u Varaždinu

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je meč 4. kola kvalifikacija za EP2011 od Hrvatske u Varaždinu rezultatom 3:1 (1:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred nekoliko hiljada gledalaca na stadionu "Varteksa" strelci za Hrvatsku su bili Oremuš u 32. minutu, Kramarić u 52. i Ljubičić u 83, dok je gol za Srbiju postigao Nemanja Tomić u 69. minutu. Sledeći meč u kvalifikacijama Srbija igra 15. novembra sa Norveškom.

Posle terenske inicijative Hrvatske i nekoliko polu-prilika jedini gol u prvih 45 minuta postigao je Mirko Oremuš. Igrač Hajduka u 32. minutu u stilu Milana "Laneta" Jovanovića primio je loptu, namestio se na levu nogu i fantastično šutirao sa 19 metara u sam gornji levi ugao Danilovićevog gola.

U 52. minutu Andrej Kramarić postiže drugi gol za Hrvatsku.

Asitent je bio Oremuš, koji je stigao odličan pas "u prostor" na desnoj strani, bio brži od Gulana i centrirao na peterac, gde je mladi napadač Dinama bio brži i od golmana Danilovića i od odbrane "Orlića" i lako postigao gol.

Prvi pravi napad reprezentacija Srbije je napravila u 69. minutu i odmah postigla gol. Tadić je lepo prošao po desnoj strani i centrirao na drugu stativu gde je Ljajić još lepše spustio loptu, a Nemanja Tomić je smireno sa 14 metara uhvatio poluvolej i pogodio donji levi ugao Kelavinog gola za 1:2.

Igra reprezentacije Srbije postala je mnogo konkretnija u napadu i brža na sredini terena ulaskom Ljajića i Tadića.

U 74. minutu Mirko Oremuš je dobio drugi žuti karton posle pogibeljnog starta na Adema Ljajića, a i prvi put je bio kažnjen zbog sličnog prekršaja nad Fejsom. Oremuš je bio jedan od najboljih igrača na terenu do tog trenutka.

U 83. minutu Krešo Ljubičić je iskoristio pad koncentracije u odbrani Srbije i praktično rešio pitanje pobednika. Odlično je promio loptu sa leve strane, lako zaobišao Marka Jovanovića i sa desetak metara preciznim udarcem plasirao loptu pored Danilovića za 3:1. Od kada je ostala s igračem manje Hrvatska je stvorila bar dve izgledne prilike za gol i potpuno zaustavila sve napade Srbije koja tek što je bila preuzela inicijativu.

Utakmicu je obeležilo i uvredljivo skandiranje nekoliko desetina hrvatskih navijača, koji su pozorišnu atmosferu na stadionu svih devedeset minuta prekidali povicima "ubij Srbina" i "Srbe na vrbe" i sličnim, a da nijednog trenutka s razglasa nisu bili zamoljeni da s tim prekinu. Srpska ekspedicija ponašala se korektno, osim još jednog nesportskog poteza strelca jedinog gola za naš tim, Nemanje Tomića, koji je posle pokazivanja "prsta" navijačima Partizana i hrvatske navijače počastio "mitraljezom" u stilu Branka Boškovića iz nekih prošlih vremena.

Uoči utakmice, oko 15 časova, na ulicama Varaždina nekoliko hrvatskih navijača napalo je direktora mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Milovana Đorića.

Hrvatska: Kelava - Tomečak, Jozinović, Jajalo, Barbarić - Maloča, Oremuš, Badelj, Kramarić - Perišić, Školnik

Srbija: Danilović - Stevanović, Jovanović, Milanović, Gulan - Tomić, Fejsa, Bosančić (Ljajić 53min), Matić (Tadić 61min)- Sulejmani, Perović Perović (Aleksić 46min)

Tabela grupe 7:
1. Slovačka 3 2 1 0 5:3 7
2. Hrvatska 3 2 0 1 6:4 6
3. Srbija 4 2 0 2 5:5 6
4. Norveška 4 1 1 2 6:7 4
5. Kipar 4 1 0 3 3:6 3

U nastavku kvalifikacija odigraće se mečevi: Kipar – Slovačka (sreda 16:30h), Kipar - Hrvatska (14.11.), Srbija - Norveška (15.11.), Slovačka - Hrvatska (18.11.)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

172 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve