Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 12.10.2009.

16:37

UEFA: Namešteno čak 40 utakmica!

UEFA saopštila da će u novembru objaviti imena klubova u najvećoj korupcionaškoj aferi u istoriji evropskog fudbala. Postoje dokazi o nameštanju čak 40 mečeva!

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Evropska fudbalska unija najavila je u ponedeljak da će u novembru obelodaniti najveću korupcionašku aferu u istoriji evropskog fudbala. Reč je o nelegalnim radnjama u čak 40 utakmica koje su uglavnom igrane u istočnoevropskim državama.

"To je verovatno najveća korupcionaška afera svih vremena", rekao je komesar UEFA Karl Dont. On je naglasio da su nepravilnosti otkrivene u saradnji sa Interpolom o dodao da je korupcije bilo i u zemljama zapadne Evrope.

"UEFA raspolaže čvrstim dokazima o mogućim nameštanjima u nacionalnim ligama i u kvalifikacijama za Ligu šampiiona i Ligu Evrope", rekao je Dont i precizirao da se, za sada, sa sigurnošću može optužiti za korupciju jedan belgijski prvologaški klub, čije ime nije želeo da otkrije.

Navodi se da će UEFA preduzeti "energične mere" protiv klubova za koje istraga bude pokazala da su umešani u korupciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

176 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve