Nova vest
Fudbal

Subota, 10.10.2009.

23:21

Antić: "Pišemo istoriju Srbije!"

Selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić rekao je da je presrećan zbog načina na koji se naša selekcija plasirala na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije ispisala je novu stranicu srpske istorije, ne samo fudbalske, nego uopšte. Nismo samo pobedil i člasirali se u Južnu Afriku, nego smo to uradili sa velikim autoritetom i pokazali da našu reprezentacu čeka lepša budućnost. Mogu samo da poručum: 'Afriko, mi dolazimo!'", oduševljen je bio Antić.

"Ponašanje publike bio je fascinantno, što je bio naveći podsticaj ka večerašnjoj pobedi. Overili smo vizu za mest kojem objektivno pripadamo. Zahvaljujem se fudbalerima na igru i zalaganju, uspeli su da podignu ugled zemlje", dodao je selektor Srbije.

Na poluvremenu je Aleksandra Lukovića zamenio Ivica Dragutinović, a Antić je obrazložio tu odluku.

"Lukovića sam zamenio jer je dobio žuti karton, tj. da sprečim eventualno isključenje jer je sudija lako delio kartone"

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić takođe je bio srećan zbog plasmana na SP:

"Imali smo malo sreće, Bog nas je pgledao, ali ovo je zaslužena pobeda. Zbog ovoga se vredi baviti sportom. Sada ćemo malo da slavimo, a onda da se okrenemo susretu sa Litvancima. Jeste da će nam sledeći meč biti opušteniji, ali moramo da idemo na pobedu kako bismo bili u prvom šeširu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo", izjavio je Karadžić.

Kapiten reprezentacije Dejan Stanković istakao je da su on i njegovi saigrači zaslužili plasman u Južnu Afriku i posebno se zahvalio selektoru.

Zaslužili smo ovo slavlje. Hvala svima koji su bili uz nas, a posebno priznanje odajemo selektoru Radomiru Antiću koji nam je ulio snagu i moć da na ovakav način završimo kvalifikacije. Našoj sreći zaista nema kraja“, rekao je Stanković, „Smatram da smo dokazali kvalitet. Od početka kvalifikacija vodili smo na tabeli, a smogli smo snage da sačuvamo poziciju koja direktno vodi na Moncijal u Južnoj Africi. Očekujem da i tamo potvrdimo vrednost“.

Strelac prvog gola Nikola Žigić odao je priznanje navijačima za podršku koju su igračima davali tokom meča sa Rumunima.

Bili smo uvereni da ovde u Beogradu vadimo vizu za Južnu Afriku. Hvala divnim navijačima, koji su nas nosili do velikog trijumfa. U ovom trenutku ne možemo da opišemo raspoloženje i atmosferu u ekipi. Ovo je veliki trenutak za srpski fudbal i srpske navijače“, naglasio je Žigić.

Posle 25 utakmica bez postignutog gola u dresu nacionalnog tima Marko Pantelić se konačno upisao u strelce protiv Rumunije zbog čega je bio posebno srećan.

Prosto nemam reči. Srbijo, možeš da budeš ponosna. Ovo slavlje posvećujemo našem narodu koji je zaslužio veliku radost. Uveren sam da ćemo i na Svetskom prvenstvu dostojno braniti boje naše zemlje“, rekao je Pantelić.

Dvostruki strelac na odlučujućoj utakmici za plasman na Šampionat sveta Milan Jovanović ocenio je da je Srbija zasluženo ide u Južnu Afriku.

Potvrdili smo da potpuno zasluženo idemo u Južnu Afriku. Dokazali smo kvalitet i naš trijumf niko ne može da ospori. Ovo je veliki podsticaj i uveren sam da ni na Svetskom šampionatu nećemo razočarati“, istakao je Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve