Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.10.2009.

22:03

Runi želi da obori Čarltonov rekord

Igrač Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da namerava da postane najbolji strelac selekcije Engleske koja postiže odlične rezultate od dolaska Fabija Kapela.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Runi je za reprezentaciju odigrao 55 utakmica i postigao 25 golova. Najviše pogodaka ikada za reprezentaciju Engleske postigao je legendarni Ser Bobi Čarlton - 49. "Verujem da mogu mnogo bolje da igram, želeo bih da postižem više golova na utakmicama", rekao je napadač Mančester junajteda.

"Razgovarao sam sa Bobijem o nastupima za reprezentaciju. Želeo bih da oborim njegov rekord i postanem najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima. Bilo bi sjajno kada bi fudbaleri Mančester junajteda bili prvi na listi strelaca", izjavio je popularni Vaza.

On je ocenio i da Majkl Oven ima velike šanse da postane najbolji strelac reprezentacije. Oven je do sada na 89 utakmica postigao 40 golova.

Runi je bio član reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2004. i Mundijalu 2006. godine, ali je Engleska na tim turnirima eliminisana u četvrtfinalu od Portugala.

On je ocenio da ekipa igra mnogo bolje od kada je na mesto selektora postavljen Fabio Kapelo.

"Poslednja dva turnira bila su razočaravajuća, ali sada je drugačija situacija. Igramo mnogo bolje, možda i najbolje od kada sam u reprezentaciji. Znamo kakav je novi selektor - ako ne igraš dobro, nećeš biti u timu i zbog toga svi pružamo maksimum", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve