Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.10.2009.

22:57

Ivanović: "Rumuni jači nego pre"

Branislav Ivanović istakao je da je selekcija Rumunije znatno bolji tim od onog iz Konstance, ali da je i dalje sve u rukama naše reprezentacije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Činjenica da Rumuni nemaju takmičarski motiv ne sme da nas opusti jer imamo priliku koju ne smemo da propustimo. Oni su sada potpuno drugi tim u odnosu na onaj koji smo pobedili u Konstanci. Svesni su da nemaju šanse za plasman na Mondijal, ali tom činjenicom ne smemo i ne treba da se bavimo“, smatra defanzivac Čelsija

Drugi dan priprema za poslednje dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ’Orlovi’ su odradili u kompletnom sastavu. Svi pozvani igrači odradili su trening kako bi maksimalno pripremljeni za mečeve protiv Rumunije (10. oktobar, Beograd, 20.30) odnosno Litvanije (14. oktobar, Marienpol, 20.00).

„Držimo sudbinu u svojim rukama, pripremamo se, kao i uvek, u fenomenalnoj atmosferi i očekujem da pobedimo Rumuniju. Pred nama je šansa generacije, mogućnost da pred našim navijačima pobedimo utakmicu i obezbedimo plasman na Mondijal je retka privilegija i treba da učinimo sve kako je ne bismo propustili“, kaže Ivanović.

Ivanović je izveštačima u Kovilovu pričao i o utiscima koje mu je preneo Nikolas Anelka posle gostovanja u Beogradu.

„Anelka je apostrofirao fantastičnu atmosferu i ambijent u kojem smo igrali. Na kraju, složili smo se da je rani penal i isključenje njihovog golmana prilično uticalo na dalji tok meča na toj utakmici. Svestan je da mi sami rešavamo ko će se direktno plasirati u Južnu Afriku utakmicom protiv Rumunije“.

Ivanović se osvrnuo i na status u londonskom Čelsiju za koji je bio starter na poslednjih nekoliko utakmica.

„Svakom igraču raste samopouzdanje kad redovno igra za klub. Osećam i poverenje na svakom koraku, što prija i daje dodatnu snagu. Prava stvar je što sve to sada mogu da stavim i u službu reprezentacije“, zaključio je Branislav Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve