Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.10.2009.

22:05

Sahranjen Bris Taton

Francuski navijač Bris Taton, koga su huligani u Beogradu pretukli na smrt, sahranjen je u utorak u Tuluzu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sahrani je prisustvovala porodica 28-godišnjeg Tatona, brojni navijači fudbalskog kluba Tuluz, ali i mnogih drugih klubova u Francuskoj, kao i sadašnji i bivši igrači tima čiji je simpatizer bio pokojni mladić. Poslednjem pomenu Tatonu u katedrali Sent Etjen u Tuluzu prisustvovalo je oko hiljadu ljudi, među kojima i gradonačelnik tog grada Pjer Koen, kao i ambasador Srbije u Francuskoj Dušan Bataković.

"Naše dve zemlje su u žalosti", rekao je Bataković i podsetio da su gradjani Srbije masovno odali počast Tatonu, kao i da je u celoj zemlji proglašen Dan žalosti posle njegove smrti.

Srpski ambasador je, takođe, obećao da će Tatonove ubice odgovarati za počinjeni zločin.

Ljudi koji su prisustvovali sahrani u jednom trenutku su zapevali i popularnu pesmu Džona Lenona "Zamisli" (Imagine) kako bi podsetili na Tatonovo pacifističko opredeljenje.

Bris Taton je brutalno pretučen 17. septembra na Obilićevom vencu u Beogradu kada su ga dok je sedeo u kafiću napali navijači u obeležjima Partizana koji je tog dana igrao sa Tuluzom u Ligi Evrope.

Francuski navijač je od posledica prebijanja preminuo 12 dana kasnije u Kliničkom centru Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve