Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.10.2009.

21:27

Torcida prekinula utakmicu Hajduka

Prijateljska fudbalska utakmica u Baškoj Vodi između domaće Uranije i splitskog Hajduka prekinuta je zbog divljanja navijača gostujućeg kluba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pripadnici splitske "Torcide" ubacivali su u teren baklje, dimne kutije i staklene flaše, pa je sudija bio primoran da u 35. minutu prekine utakmicu pri rezultatu 0:0. Navodi se da su huligani, nakon što su igrači otišli u svlačionicu, izazvali novi incident na tribinama tako što su se međusobno potukli.

"Žalosno je da se i prijateljske utakmice prekidaju zbog huliganskog ponašanja dela navijača. Ispada da se utakmica igra zbog pojedinaca, a ne cele publike i igrača. Sudija je bio prinuđen na ovakav potez, jer su bila ugrožena i deca koja su skupljala lopte", izjavio je trener Hajduka Željko Mijač.

Utakmici u Baškoj Vodi prisustvovalo je oko hiljadu gledalaca, a ističe se da nije bilo povređenih u ovom incidentu.

Incident u Baškoj Vodi samo je jedan u nizu u poslednjih nekoliko nedelja na Balkanu:

- U nedelju je u Širokom Brijegu, uoči utakmice prvenstva Bosne i Hercegovine između istoimenog domaćeg tima i Sarajeva, u velikim navijačkim neredima ubijen hicem iz vatrenog oružja pristalica gostujućeg kluba Vedran Puljić.

- Više od 35 navijača zagrebačkog Dinama i Temišvara je uhapšeno pošto su se sukobili u centru grada pred meč drugog kola Lige Evrope.

- Francuski državljanin Bris Taton, koga su fudbalski huligani pretukli u centru Beograda17. septembra, par sati pre početka utakmice prvog kola Kupa Evrope između Partizana i Tuluza, preminuo je 12 dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve