Nova vest
Fudbal

Utorak, 06.10.2009.

12:10

Saudijac na čelu Portsmuta

Portsmut dobio novog vlasnika i tako izbegao finansijski kolaps. Novi prvi čovek kluba je Ali Al-Faraj.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Biznismen iz Saudijske Arabije Ali Al-Faraj preuzeo je engleski fudbalski klub Portsmut nakon što je kupio 90 odsto akcija tog premijerligaša, objavljeno je utorak na klupskom sajtu. Prema dogovoru, bivši vlasnik Portsmuta Sulejman Al-Fahim zadržaće 10 odsto akcija i ostaće predsednik kluba sa Fraton Parka, dok će posao izvršnog direktora zadržati Piter Stori.

"Sulejman Al-Fahim, vlasnik kluba, prodao je većinski deo akcija – 90 odsto kompaniji Falkondron Limitid, čiji je vlasnik biznismen iz Saudijske Arabije gospodin Ali Al-Faraj", navodi se u saopštenju na sajtu Portsmuta.

U saopštenju se navodi i izjava portparola kluba koji je naveo da će novi vlasnik "obezbediti sigurnu budućnost klubu i doneti finansijsku stabilnost". Medjutim, ne navodi se koliko je sudijski biznismen platio za 90 odsto akcija kluba.

"Al-Faraj je prihvatio naše planove za izgradnju novog trening centra i dalji razvoj Fraton Parka", navodi se.

Ovim dogovorom završila se višemesečna borba uprave kluba za novog vlasnika. Al-Fahim je kupio Portsmut u avgustu, ali nije uspeo da obezbedi potrebna sredstva za normalan rad kluba. Članovi uprave i fudbaleri prošle nedelje nisu primili plate.

Preuzimanje kluba prethodno je odobrila i Premijer liga.

Portsmut je poslednji na tabeli Premijer lige i na prethodnih osam utakmica osvojio je samo tri boda. Jedinu pobedu ekipa je ostvarila u subotu protiv Vulverhemptona od 1:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve