Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.10.2009.

15:15

"Orlovi" dominirali u Evropi

Proteklog vikenda srpski fudbaleri imali su zapažene učinke u svojim klubovima širom Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golove za svoje timove Dejan Stanković, Nikola Žigić, Milan Jovanović, Mateja Kežman, Miloš Krasić, Danijel Ljuboja, Đorđe Lazić, dok je Nenad Džodić bio dvostruki strelac. Goran Lovre je bio asistent, a dobre partije prikazali su Bane Ivanović i Ivica Dragutinović.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković postigao je prvi pogodak u pobedi Intera nad Udinezeom od 2:1. Za ’crno-bele’ Aleksandar Luković je odigrao ceo meč, zaradivši žuti karton, dok je Dušan Basta igrao do 69. minuta.

Đenoa je slavila na gostovanju Bolonji 3:1, a Nenad Tomović je ušao u igru 20 minuta pre kraja. Slab nastup imao je Ivan Radovanović za Atalantu, koji je isključen u 38. minutu zbog dva žuta kartona. Aleksandar Kolarov propustio je meč Lacija zbog suspenzije.



Najuspešniji od srpskih fudbalera koji igraju u Engleskoj bio je Branislav Ivanović koji je odigrao ceo meč za Čelsi koji je derbiju kola slavio protiv Liverpula sa 2:0. Nemanja Vidić bio je manje uspešan, pošto je njegov Mančester Junajted remizirao na Old Trafordu sa Sanderlendom 2:2. Vidić prilikom drugog gola Sanderlenda nije uspeo da zaustavi Kenvajna Džounsa. Zoran Tošić bio je uspešniji u nastupu za rezerve Junajteda, asistirajući u pobedi nad rezervama Sanderlenda (4:0). Nenad Milijaš ponovo je bio rezerva za Vulverhempton.

Neven Subotić odigrao je standardnih 90 minuta za Dortmund koji je savladao Menhengladbah sa 2:0. Gojko Kačar se oporavio od povrede i igrao je za Hertu koja je doživela i sedmi poraz ove sezone, ovaj put od Hamburgera. Nemanja Pejčinović je takođe odigrao ceo meč, dok Duško Tošić, Nikola Petković i Srđan Baljak nisu nastupali za svoje klubove. U Cvajti, Antonio Rukavina je igrao 90 minuta u porazu Minhena 1860 od Sent Paulija, zaradivši žuti karton.

Srbi u Španiji su prikazali solidne partije. Nikola Žigić je postigao gol za Valensiju u susretu sa njegovim bivšim klubom. Žigić je ušao u igru u 57. minutu, a tri minuta kasnije bio je strelac pobedonosnog gola. Uspešan je bio i Ivica Dragutinović koji je igrao svih 90 minuta za Sevilju koja je uspela da sruši Real Madrid. Ivan Obradović je i dalje povređen, a Milan Smiljanić ne nalazi se među 25 fudbalera Espanjola koji su licencirani za ovu polusezonu.



Grenobl je na domaćem terenu poražen od Monpeljea sa 3:2. Dvostruki strelac za pobedničku ekipu bio je Nenad Džodić, dok je Danijel Ljuboja postigao prvi pogodak za domaćine. Milivoje Vitakić takođe je nastupao za Grenobl.Valensijen Milana Biševca uspeo je da ispusti prednost od dva gola i da izgubi sa 3:2 na gostovanju Nici. Sva tri gola domaća ekipa postigla je u razmaku od devet minuta, od 67. do 76. Lans je poražen od Liona sa 2:0, Nenad Kovačević je igrao ceo meč, dok je Dejan Milovanović ušao u 83. minutu. Ivan Stevanović propustio je meč Sošoa zbog povrede butnog mišića.

Milan Jovanović je sa penala postigao svoj sedmi pogodak u sezoni za Standard, čime je doneo pobedu svojoj ekipi. Briž je dobio Anderleht sa 4:2, a Nemanja Rnić je meč posmatrao sa klupe. Bojan Jorgačević je bio na golu Genta u remiju sa Muskronom 1:1, a Miloš Marić je pauzirao.

U Holandiji statistički najuspešniji bio je Goran Lovre koji je asistirao u 71. minutu za remi Gronignena sa Den Hagom 1:1. Ajaks je u gostima remizirao sa Rodom 2:2, a oba srpska fubalera u redovima ’kopljanika’ bili su u startnoj postavi. Miralem Sulejmani je izašao na poluvremenu, dok je Marko Pantelić zamenjen u 84. minutu, bez većeg učinka. Stefan Babović je bio na klupi Fejenorda, dok je Slobodan Rajković zbog povrede i operacije leđa, propustio četvrti uzastopni trijumf Tventea.

U zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, odlične partije prikazali su Mateja Kežman i Miloš Krasić. Kežman je golom doneo pobedu Zenitu nad Dinamom, a u 81. minutu je zamenjen uz ovacije publike. CSKA je bio ubedljiv, slavivši sa 4:0, a Miloš Krasić bio je strelac drugog gola. Đorđe Lazić je bio strelac za Metalurg, dok Vladimir Dišljenković nije bio u ekipi, kao ni Milan Obradović za Metalist. Miloš Ninković i Igor Duljaj preskočili su ligaške mečeve svojih ekipa, kijevskog Dinama i Šahtjora. Dušan Anđelković je igrao za Rostov, kao i Branimir Petrović, koji je zamenjen u 77. minutu. Zvonimir Vukić je odigrao samo poslednja dva minuta za Moskvu.



Marka Perovića nije bilo u sastavu Bazela, kao ni Gorana Obradovića u ekipi Siona. Milan Gajić je igrao do 57. minuta za Cirih protiv Belincone. Ivan Ergić je igrao svih 90 minuta u pobedi Burse nad Vestel Manisom, dok su fudbaleri Salcburga Milan Dudić i suspendovani Saša Ilić propustili demoliranje Austrije Kernten (7:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve