Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.10.2009.

23:52

Krstajić: "Tako se igra u Evropi"

Fudbaleri Partizana nisu imali reči opravdanja za težak poraz od Šahtjora (4:1), već su samo konstatovali da je ukrajinski tim pokazao da je za klasu bolji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Nemam šta pametno da kažem. Oni su pet godina na okupu, igraju lep fudbal. Pokušali smo da im se suprotstavimo, ali nismo mogli. Ostaje nam samo da probamo da izvučemo pouke i okrenemo se narednim utakmicama", rekao je posle meča strelac jedinog gola za Partizan Adem Ljajić.

Razoračenje je najvidljivije bilo na licu Mladena Krstajića, koji je istakao da mu se ne dopada što "neki možda smatraju da je uspeh samo igrati u Evropi".

"Ako nastavimo da ovako igramo, ne piše nam se dobro. Velika je razlika u kvalitetu. Videli smo kakav se fudbal igra u Evropi", rekao je najiskusniji fudbalerima Partizana, koje su novinari posle meča čekali više od sat vremena.

"Nismo bili koncetrisani. Pre utakmice smo se dogovorili da ne igramo kroz sredinu terena, ali smo upravo to radili", dodao je Krstajić.

Golman 'crno-belih' Aleksandar Radosavljević slikovito je opisao situaciju na terenu rekavši da je imao utisak da je Šahtjor mogao do gola kad god je želeo.

"Zaista su pokazali da su dominantni, pritiskali su nas sve vreme, kažnjavali svaku našu grešku, a njih je bilo. Niko, međutim, nije kriv, rezultat je posledica kvaliteta fudbalera Šahtjora, koji spadaju u sam evropski vrh, što su i dokazali", rekao je Radosavljević i dodao da mu je žao što njegov tim nije postigao još neki gol.

Podjednako neraspoložen bio je i prvotimac Šahtjora Igor Duljaj, koji je od 1997. do 2004. godine nastupao za Partizan.

"Bilo mi je neobično i teško da igram protiv Partizana. Rezultat je bio previsok, drago mi je što lično nisam uticao na to. Imao je Partizan na početku nekoliko šansi, ali je posle primljenog gola morao da se otvori", kazao je Duljaj i naveo da su prevagu Šahtjoru doneli Brazilci u ukrajinskom timu.

"Kada njih krene, celom timu ide doro", rekao je Duljaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve