Nova vest
Fudbal

Petak, 18.09.2009.

16:28

Ministarka osudila nasilje

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković najoštrije je osudila nasilje na ulicama Beograda pred meč Partizana i Tuluza u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U sukobu dve grupe navijača, u kojoj je učestvovalo pedesetak ljudi, teže su povređene tri osobe, među kojima su dva državljanina Francuske i konobar u lokalu u kojem se tuča odigrala. Stanje jednog od Francuza izuzetno je ozbiljno.

Saoštenje ministarke prenosimo u celosti:

Povodom tuče koja se juče odigrala u samom centru Beograda u kojoj su ugroženi životi kako navijača Tuluza tako i svih koji su se u tom trenutku zatekli u najprometnijoj pešačkoj zoni, kao ministar omladine i sporta najoštrije osuđujem ponašanje huligana koji su ime jednog Beogradskog kluba sa dugom tradicijom doveli u vezu sa nasiljem.

Napravljenja je još jedna šteta srpskom sportu. Ovaj tragičan događaj još jednom pokazuje da je huliganima sport samo izgovor za nasilje. Šteta koju prave huligani ima posledice po sve nas, po sport i po sliku o nama u svetu. Očekujemo najoštrije kazne kako bi pravi navijači, oni koji srcem navijaju za svoje klubove, mogli slobodno i porodično da odlaze na utakmice“.

Povodom incidenta oglasio se i pomoćnik minisatrke Vojislav Tabački.

Ovakvo ponašanje huligana je nedopustivo. Oni koji po Beogradu ugrožavaju tuđe živote iz čiste razonode, a pod izgovorom ljubavi prema klubu, su najveća sramota koju Srbija može da doživi i takvom varvarskom ponašanju celo društvo mora najoštrije, bez oklevanja, da se suprotstavi. Pored toga, ovakvi incidenti nanose i težak udarac srpskom sportu. Kao ministarstvo zahtevaćemo najoštrije kazne za počinioce“.

Delegacija Ministarstva omladine i sporta predvođena Tabačkim posetila je francuske državljane povređene u sukobu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve