Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 14.09.2009.

02:35

Samo Šahtjor pobedio

Od Partizanovih rivala u Ligi Evrope ovog vikenda je do pobede došao samo Šahtjor u Kupu, dok su Tuluz i Briž remizirali u nacionalnom šampionatima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim iz Donjecka je u subotu u gostima savladao drugoligaša Jednist 3:1 i plasirao se u četvrtfinale ukrajinskog kupa, dok je istog dana Tuluz igrao bez golova protiv Nansija u gostima u petom kolu Francuske Lige 1. Klub Briž je svoj meč šestog gola belgijske lige igrao u nedelju protiv Genka, ali ni on nije uspeo da trijumfuje jer je bilo 1:1. Partizan u četvrtak dočekuje Tuluz.

’Rudari’ iz Donjecka su meč protiv Jednisti počeli u formaciji 4-4-2 sa Igorom Duljajem kao kapitenom. Najviše problema golmanu domaće ekipe stvarali su Konstantin Kravčenko i Oleksij Poljanski koji su propustili nekoliko dobrih gol šansi. Prvi gol gosti su postigli minut pre poluvremena, a strelac je bio Jaroslav Rakitski posle kornera koji je izveo Vilian.

Na početku drugog poluvremena u igru je umesto Ruslana Fomina ušao Brazilac Žadson, pa je Šahtjor u drugih 45 minuta krenuo sa samo jednim klasičnim napadačem. Posle pet minuta igre tim iz Donjecka je udvostručio prednost. Džulijus Ahgahova je posle sjajnog solo prodora proigrao Kravčenka koji je konačno postigao gol.

Prvi ozbiljan napad Jednist je organizovao tek u 55. minutu kada je Ivan Ivanov odlično reagovao posle dubokog pasa i iznudio korner za svoj tim. Taj korner doneo je i pogodak domaćoj ekipi. Najviši u šesnaestercu Šahtjora bio je kapiten Jednisti Nakonečni koji je smanjio na 2:1.

Odmah posle primljenog gola Mirčea Lučesku pravi i drugu izmenu, a umesto Iščenka ušao je Leonardo. U nastavku Jednist je stvorila nekoliko polušansi ali je Šahtjor u 85. minutu rešio meč golom Gladkog. Strelac trećeg pogotka ušao je u igru samo dva minuta ranije umesto Viliana i pogodio posle odbijene lopte nakon sjajnog šuta Rakitskog.

Šahtjor je drugoplasirana ekipa ukrajinskog šampionata sa 13 bodova iz pet utakmica. Prvi je Dinamo Kijev sa 16 bodova ali i utakmicom više. Sledeći meč tim iz Donjecka igra u četvrtak protiv Briža u Belgiji u okviru prvog kola grupe J Lige Evrope.

Fudbaleri Tuluza ni drugi put uzastopno nisu uspeli da dođu do pobede u šampionatu Francuske jer su u petom kolu igrali bez golova sa Nansijem.

Posle poraza od Valensijena u prethodnom kolu, tim Alana Kasanove nije uspeo da probije bunker domaćeg Nansija, ali je prvi put u šampionatu završio meč bez primljenog gola. Prvi rival Partizana u LE je kontrolisao igru svih 90 minuta, stvorio nekoliko dobrih gol šansi, ali je na kraju golman Nansija Brasiljano ostao nesavladan. Trener domaće ekipe istakao je posle meča da je zadovoljan prikazanom igrom svog tima ali da ne treba toliko da se oslanjaju na Žinjaka (najbolji strelac lige prošle sezone) jer bi i drugi igrači trebalo da realizuju šanse.

Posle pet kola u Ligi 1 Tuluz je 13. na tabeli sa samo pet osvojenih bodova, osam manje od lidera Bordoa.



Ni Klub Briž nije uspeo da trijumfuje u svom meči nacionalnog šampionata. Bod iz Briža odneo je Genk koji je posle 20 minuta vodio golom Bufela. U poslednjem minutu prvog dela izjednačio je debitant Perišić, ali Briž nije uspeo da dođe do preokreta u nastavku i pored ulaska Vargasa koji je značajno ubrzao igru. Domaći tim utakmicu je završio sa deset igrača na terenu jer je Vermulen dobio drugi žuti karton tri minute pre kraja.

Briž je nastupio sa nekoliko izmena u timu. Hrvatski internacionalac Perišić je nastupio umesto suspendovanog Dirara. U timu su bili i Hofkens i Kuemaha, a uemsto takođe suspendovanog Alkaraza igrao je Simejs koji je uz Klukovskog igrao u odbrani.

Posle šest odigranih kola u šampionatu Belgije Briž zauzima četvrto mesto na tabeli sa 11 bodova, tri manje od lidera Sent Trudena.

Rezultati:
Jednist – Šahtjor 1:3 (0:1)
Nakonečni 56 - Rakitski 44, Kravčenko 50, Gladki 84

Šahtjor: Kudžamov – Jezerski, Iščenko (Leonardo 57’), Ševčuk, Rakitski, Duljaj, Poljanski, Kravčenko, Vilian (Gladki 83’), Agahova, Fomin (Žadson 46’)

Nansi – Tuluz 0:0

Tuluz: Pele – Seto, Kongre, M'Benge, Dani – Berson, Dido, Mačado, Tabanou (Sisoko 76’), Braten (Sirie 88’) - Žinjak (Pentekote 83’)

Klub Briž – Genk 1:1 (1:1)
Perišić 45 – Bufel 19

Klub Briž: De Vliger – Vermulen, Simejs, Klukovski, Darden – Ođiđa, Gerets, Blondel (Vargas 74' – De Mets 89'), Perišić – Akpala, Sonk (Kuemaha 83')

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve