Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.09.2009.

16:08

"Džajić neće pred Specijalni sud"

Advokati Dragana Džajića složili su se da tužilaštvo do sada nije predstavilo dokaze protiv bivšeg predsednika fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Oni su negirali pisanje medija da će postupak protiv njihovog klijenta preuzeti Specijalni sud. "Tužilaštvo za 17 meseci istrage nije pružilo nijedan dokaz da je bilo koji dinar otišao na Džajićev račun. Sud u Lisabonu je transfer Ivana Dudića u Benfiku proglasio ništavnim, a naše tužilaštvo to stavlja na teret Džajiću", rekao je advokat Milan Vujin.

Vujin je negirao pisanje pojedinih medija da će postupak protiv njegovog klijenta i bivših funkcionera Zvezde Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića preuzeti Specijalni sud, rekavši da su novinari izneli netačne i neproverene informacije.

Istraga protiv trojice bivših Zvezdinih funkcionera pokrenuta je 5. februara 2008. godine zbog sumnje da su od transfera fudbalera Gorana Drulića u špansku Real Saragosu prisvojili šest miliona evra.

Džajić i Marinković su zatim osumnničeni i za malverzacije prilokom transfera Zorana Njeguša u Atletiko Madrid, kao i za transfer Nemanje Vidića u Spartak iz Moskve, a istraga je proširena i na transfer Perice Ognjenovića u madridski Real.

Advokati su podelili novinarima fotokopiju dokumenta za koji tvrde da je sporazuma za transfer Dudića u Benfiku, ali i odluku suda kojom se taj sporazum proglašava ništavnim.

Takođe, prikazali su i papire za transfer Ognjenovića u Real i kako su rekli, Zvezdi je tada pripalo dva miliona evra, a fudbaleru milion i "nema dokaza da je neko uplatio novac na lični račun bivšeg predsednika Zvezde".

Advokat Velislav Milutinović istakao je da niko u postupku nije teretio Džajića i da nema oštećenih.

"Jasno je da se Zvezda ne smatra oštećenom, nijedan od fudbalera se nije žalio, ni država nije podnela odštetni zahtev, kao ni Fudbalski savez Srbije. Ne postoji nijedna indicija koja bi ukazala na uzeti novac. Zahtevamo da se ubrza postupak", rekao je Milutinović.

Advokati su ocenili i da se vodi medijska hajka protiv Džajića, nekoliko dana pošto je pozdravljen ovacijama na stadionu Crvene zvezde na utakmici protiv Slavije iz Praga, kao i da pojedini mediji nekorektno pišu o bivšem reprezentativcu Srbije.

"Džajić je džentlemen, ne želi da tuži novinare, ali ne zbog nekorentnog pisanja, već zato što želi da ima isti tretman kao ostali gradjani Srbije", rekao je Vujin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve