Nova vest
Fudbal

Petak, 04.09.2009.

23:59

SP: Francuska čeka Rumuniju

U subotu i nedelju širom sveta igraće se mečevi kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

Najinteresantniji susret za našu reprezentaciju odigraće se na Sen-Deniju gde Francuska dočekuje Rumuniju. Portugal će na gostovanju Danskoj pokušati da sačuva šanse za plasman na SP, kao i Češka koja gostuje Slovačkoj. Ipak, derbi večeri igraće se u Rosariju gde Argentina dočekuje Brazil.

Pre utakmice sa Srbijom 9. septembra, fudbalsku reprezentaciju Francuske očekuje meč sa Rumunijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. Domenekovom timu pobeda je neophodna da bi ostao u trci sa Srbijom za prvo mesto u sedmoj grupi. Sa druge strane, Rumune jedino trijumf ostavlja u igri za drugo mesto i eventualni baraž.

Kapiten Francuske Tijeri Anri izjavio je kako je Rumunija sada drugačija ekipa u odnosu na onu sa početka kvalifikacija.

Znamo da oni nisu loši. Znamo da je Marika veoma opasan igrač i da moramo da obratimo pažnju na njega. To je ekipa koja je promenila svoj stil igre, sada su daleko agresivniji i moraćemo to da imamo na umu. Moramo da znamo kako će naši protivnici započeti meč. Kao što sam i rekao, moramo da uradimo ono što se od nas očekuje. Oni su sjajna ekipa i to su pokazali na proteklom Evropskom Prvenstvu“, rekao je Anri.

U drugom meču Grupe 7, Austrija će biti domaćin Farskim Ostrvima.

94. južnoamerički 'klasiko'

Ipak, oči javnosti biće prvenstveno uperene u južnoamerički ’klasiko’ između Argentine i Brazila koji se igra u Rosariju. Gosti se nalaze u daleko povoljnijoj situaciji pošto su vodeća ekipa prve runde južnoameričkih kvalifikacija. Sa druge strane, Argentina zauzima četvrtu poziciju, koja je vodi u Južnu Afriku, ali ’gaučosi’ četiri kola pre kraja kvalifikacija imaju dva boda prednosti u odnosu na Ekvador, koji gostuje Kolumbiji i četiri u odnosu na Urugvaj kome idu u goste u poslednjem kolu 13. oktobra.

Argentinci u meč sa Brazilom ulaze sa lošim nizom, pošto u poslednjih sedam mečeva imaju samo jednu pobedu, uz tri teška poraza. ’Gaučosi’ pod vođstvom selektora Dijega Maradone nisu do sada pokazali previše, iako u svom sastavju imaju zvezde svetskog fudbala kao što su Leo Mesi, Karlos Tevez i Havijer Maskerano.

Brazil u meč ulazi kao trenutno najbolja reprezentacija na svetu, što su i potvrdili trijumfom na Kupu Konfederacija kada su u finalu ’prošetali’ preko Italije, pobedivši 3:0. Takođe, tradicija je na njihovoj strani pošto su na argentinskim terenima doživeli samo dva poraza u kvalifikacijama za Svetska Prvenstva.

Dodatnu tenziju pred meč dodala su i nedavna prepucavanja između dve najveće legende obe selekcije, Dijega Armanda Maradone i Pelea.

U posledjih pet mečeva, Argentina je zabeležila tri pobede i dva poraza, od kojih je jedan bio izuzetno težak, kada je 1. aprila Bolivija demolirala ’gaučose’ sa 6:1.

Brazil je u poslednjih pet mečeva zabeležio svih pet pobeda, uz gol-razliku 11:2.

Spisak svih mečeva kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo

AFRIKA, treća runda:

5. septembar:
Grupa A: Gabon – Kamerun
Grupa C: Ruanda – Egipat
Grupa E: Obala Slonovače – Burkina Faso
Grupa E: Malavi – Gvineja

6. septembar:
Grupa A: Togo – Maroko
Grupa B: Mozambik – Kenija
Grupa B: Nigerija – Tunis
Grupa C: Alžir - Zambija
Grupa D: Benin – Mali
Grupa D: Gana – Sudan

AZIJA, četvrta runda:

Grupa 1: Bahrein – Saudijska Arabija

EVROPA:

Grupa 1: Danska – Portugal
Grupa 1: Mađarska – Švedska
Grupa 2: Moldavija – Luksemburg
Grupa 2: Švajcarska – Grčka
Grupa 2: Izrael – Letonija
Grupa 3: Slovačka – Češka
Grupa 3: Poljska – Severna Irska
Grupa 4: Rusija – Lihtenštajn
Grupa 4: Azerbejdžan – Finska
Grupa 5: Španija – Belgija
Grupa 5: Jermenija – Bosna i Hercegovina
Grupa 5: Turska – Estonija
Grupa 6: Hrvatska – Belorusija
Grupa 6: Ukrajina – Andora
Grupa 7: Austrija – Farska Ostrva
Grupa 7: Francuska – Rumunija
Grupa 8: Bugarska – Crna Gora
Grupa 8: Kipar – Irska
Grupa 8: Gruzija – Italija
Grupa 9: Škotska – Makedonija

SEVERNA I CENTRALNA AMERIKA, KARIBI, četvrta runda

SAD – El Salvador
Honduras – Trinidad i Tobago
Kostarika – Meksiko

JUŽNA AMERIKA:

Kolumbija – Ekvador
Peru – Urugvaj
Paragvaj – Bolivija
Argentina – Brazil
Čile – Venecuela

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve