Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.08.2009.

10:27

Jokanović: "Obraz kao štit"

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović rekao je da ekipa mora da "podigne glavu" nakon loših rezultata na početku sezone i ponovio da neće podneti ostavku

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

bez obzira na ishod revanš meča sa Žilinom u baražu za Ligu Evrope. "Došli smo u situaciju u kojoj se nismo nalazili odavno. Možemo ili da podignemo glavu i pokažemo karakter i znanje ili da dozvolimo da nas voda nosi. Biram prvu opciju, apelovao sam i na igrače da učine isto, jer drugačije se kroz život ne može", rekao je Jokanović za "Sportski žurnal".

Partizan je u poslednjem prvenstvenom meču odigrao 1:1 sa Javorom, a pre toga je istim rezultatom u Beogradu završena prva utakmica sa slovačkom Žilinom u baražu za Ligu Evropa.

"Nismo uradili ono što smo očekivali. Pritiskaju nas sa svih strana", istakao je Jokanović.

Posle meča u Ivanjici, trener Partizana rekao je da igrači na terenu ne rade ono što je prethodno dogovoreno u svlačionici, ali je demantovao da se radi o bojkotu.

"Bolesno bi bilo da razmišljam na taj način. Pre bih rekao da je ekipa ispoljila tehničke i taktičke nedostatke. Moguće da im govorim nešto što ne razumeju. Čak ih u poslednje vreme pitam da li im je sve jasno, a oni odgovore potvrdno", objasnio je on.

Jokanović je prošlog petka od Upravnog odbora kluba dobio podršku da vodi ekipu na utakmicama sa Javorom i Žilinom, ali su nakon remija u Ivanjici počele spekulacije ko će ga zameniti na klupi "crno-belih".

"Možda vam izgledam prepotentno i arogantno, ali ponavljam da neću otići ni i u slučaju poraza, a ni ako pobedimo. To je pitanje za ljude koji vode klub. Stavio sam obraz kao štit ispred svih, u nekom trenutku mi se čini da sam jedini ili da nas je malo, mada to uopšte nije nova situacija za mene", zaključio je Jokanović.

Kao mogući naslednici Jokanovića na klupi Partizana pominju se Nemac Lotar Mateus, koji je vodio "crno-bele" u 2003. godini i sadašnji član stručnog štaba Vuk Rašović.

Prema nezvaničnim informacijama, smena Jokanovića mogao bi da dovede i do odlaska sportskog direktora Ivana Tomića, a kao njegov naslednik pominje sa Goran Stevanović, sadašnji pomoćnik šefa stručnog štaba Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve