Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.08.2009.

14:47

Tribina 'Ser Bobi Robson'

Fudbalski klub Ipsvič saopštio je da će odati počast svom bivšem treneru Ser Bobiju Robsonu tako što će jednu tribinu stadiona nazvati po njemu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelnici engleskog drugoligaša odlučili su da Severnu tribinu stadiona ’Portman Roud’ bude nazvana po legendarnom stručnjaku koji je tokom 13 sezona vodio Ipsvič, kada je taj klub osvojio FA Kup i Kup UEFA. Robson je prošlog meseca preminuo u 76. godini života, posle duge borbe sa rakom.

Uprava Ipsviča planira da zvanično otvori novu tribinu na svečanoj ceremoniji 26. septembra, pre utakmice sa Njukaslom, timom iz rodnog grada Bobija Robsona, koji je on takođe trenirao.

Izvršni direktor kluba Sajmon Kleg istakao je da je bilo mnogo predloga oko toga kako bi Ipsvič mogao da oda počast svom najvećem treneru.

"Velika većina navijača je želela da jedna od tribina dobije ime Ser Bobi Robson. Mi smo se odlučili da to bude Severna tribina, jer ona predstavlja srce i dušu kluba. Ona je glavno uporište naših navijača", istakao je Kleg, koji je dodao da će meču Ipsviča i Njukasla prisustvovati i porodica Bobija Robsona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve