Nova vest
Fudbal

Subota, 15.08.2009.

21:59

'Petarda' Partizana na startu

Fudbaleri Partizana uspešno su počeli odbranu titule, savladavši u prvom kolu Jelen Superlige Borac iz Čačka rezultatom 5:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

'Crno-beli' su pred 5.000 gledalaca došli u vođstvo u 15. minutu golom Adema Ljajića, usledila su dva gola Senegalca Lamina Diare, u 48. i 73. minutu, a zatim se u strelce upisao i Brazilac Kleo u 89. minutu. Konačan rezultat postavio je, svojim trećim pogotkom, Diara u 90. minutu. Partizan je ubedljivom pobedom već na startu zauzeo prvu poziciju u šampionatu Srbije.

Partizan je poveo u 15. minutu, kada je Ljajić iskoristio asistenciju Moreire, a gol je sakrila bakljada navijača Partizana.

Na startu drugog dela igre Partizan je uvećao vođstvo. Mladen Krstajić, koji je zamenio Ivana Obradovića u 46. minutu, odlično je centrirao, a Dijara je glavom pogodio mrežu Borca.

Senegalac svoj drugi gol na meču postigao je u 73. minutu, posle lepe akcije Moreire i Klea.

U finišu meča viđena su još dva gola Partizana. U 90. minutu, posle akcije Tomića i Brežančića Kleo je glavom poslao loptu u mrežu.

Poslednji gol na meču delo je Dijare, posle akcije Moreire koji je izbegao ofsajd zamku.

Partizan: M. Božović, Stevanović, Đorđević, Gavrančić (Brežančić 53), Obradović (Krstajić 46), Petrović, Ilić (Tomić 69), Moreira, Ljajić, Kleo, Diara

Borac: Grahovac, Dragutinović, Kostić, Davidov, Marić, Vilijam, Dmitrović (Dunjić 74), Djoković, Mugoša (Stojanović 59), Milovanović, Stojčev (Knežević 68)



FoNet

Trener Partizana Slaviša Jokanović je zadovoljan što je njegova ekipa ispunila očekivanja na početku takmičenja u Super ligi Srbije.

"Igrali smo dobru utakmicu. Postigli smo pet golova, a mogli smo još neki. Imali smo dosta mirnoće u igri, dobar pâs... Počeli smo šampionat onako kako smo želeli", rekao je Jokanović posle meča.

On je, međutim, dodao da će njegovi igrači samo još u nedelju moći da razgovaraju sa novinarima, a da će im od ponedeljka to ponovo biti zabranjeno kako bi se koncentrisali za duel sa slovačkom Žilinom u baražu za plasman u Ligu Evropa.

Igračima Partizana je razgovor sa novinarima bio zabranjen od utorka, pa sve do subote uveče, jer bi, prema oceni Jokanovića, davanje izjava medijima i konstantno podsećanje na eliminaciju od Apoela u kvalifikacijama za Ligu šampiona bilo štetno po ekipu.

Trener Borca Žarko Đurović istakao je da ne može da objasni zašto je njegova ekipa doživela toliko ubedljiv poraz od Partizana.

"Imali smo mnogo grešaka i nedostataka u igri. Naš vezni red nije uspeo da parira njihovom. Imali smo i par šansi, ali ih nismo iskoristili. Igrali smo bez dovoljno ambicije i agresivnosti", kratko je naveo Đurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve