Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.08.2009.

20:26

Desetogodišnjica ŽFK Jerina

Ženski fudbalski klub Jerina iz Smedereva obeležio je u četvrtak 10 godina postojanja turnirom u malom fudbalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Mnogo veći klubovi su se rasturili, a mi smo ostali", rekla je ponosno generalni sekretar kluba Slavka Pašti. "Mi smo stabilan klub jer nemamo para, ali nas drži ljubav. Mi smo ljubitelji ženskog fudbala u Prvoj saveznoj ligi", dodala je Pašti. Na stadionu smederevskog sportskog centra nadmetli su se ženski fudbalski klubovi Mašinac iz Niša, zemunska Sloga, beogradski Kalemegdan i domaćin Jerina.

Pobednici i pobeđeni su posle turnira u ženskom malom fudbalu priredili skromno slavlje na kome su dodeljene plakete i povelje.

Povelje su dobili Fudbalski savez Srbije (FSS), Fudbalski savez regiona Zapadna Srbija i Gradski fudbalski savez Smedereva.

Od pojedinaca povelju su dobili osnivač kluba Slavka Kanjevac Pašti, predsednik kluba Jasna Avramović, član uprave Miomir Kražić, prijatelj kluba Radoslav Radovanović, predsednik gradskog fudbalskog saveza Stanimir Trailović i direktor fudbaslkog kluba Smederevo Goran Bogdanović.

Dobitnik povelje Slavka Pašti pored toga što je jedan od osnivača ženskog fudbalskog kluba bila je najbolji fudbaler i strelac Evrope 1976.

Aktivno je igrala od 1972. do 1982. U 32. godini se oprostila od aktivne igre, a u karijeri je promenila tri dresa. Branila je boje smederevskog Metalurga, niškog Mašinca i zemunske Sloge. Igrala je na beogradskoj "Marakani", na Karaburmi, u Kranjčevićevoj u Zagrebu, na Vardarovom stadionu.

"U Srbiji ima oko 30 ženskih ekipa, ali o tome kao da se ćuti. Kažu nam da smo mi za varjaču, a ne za fudbal. Ja bih volela da vidim i najbolju kuvaricu Smedereva u medijima, ali ni nje nema. Kada bi se pojavio ovde, u Smederevu, neki muški kuvar, toga bi na televiziji prikazivali od jutra do večeri." rezignirana je Slavka.

Pašti je u Jerini bila sve: predsednik kluba, menadžer, trener, vozač, maser, ekonom, najmanje blagajnik jer para nikad nije bilo. Jedva, kad im se posreći, skupe za dresove.

Ženski fudbalski klub Jerina član je prve ženske lige Srbije, a dva puta je igrao u u polufinalu SCG i Kupa Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve