Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 06.08.2009.

21:13

LE: Vojvodina ispustila prolaz

Novosadska Vojvodina izgubila je 4:2 u Beču od Austrije i završila takmičenje u Ligi Evrope. U prvom meču u Beogradu bilo je 1:1

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vojvodina je dva puta vodila u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LE, ali su Austrijanci iskoristili slabu igru u odbrani srpskog tima i prošli u sledeću rundu. Golove za Vojvodinu postigli su Mrđa u 31. i Tadić u 58. minutu. Austrijance su u utakmicu vraćali Jun u 45. i Sulimani u 63. minutu, a pobedu domaćoj ekipi doneli su Dijabang u 82. i Okotje u 90. minutu utakmice.

Vojvodina je povela u 31. minutu golom Dragana Mrđe. Međutim, Austrija je u poslednjem minutu prvog dela uspela da izjednači rezultat, posle šuta Okotijea, lopta je zakačila jednog igrača Vojvodine, a strelac je bio Tomas Jun posle neuspele ofsajd zamke Vojvodine.

Austrija je početkom drugog poluvremena nastavila da pritiska odbranu Novosađana, a onda je u 58. minutu Dušan Tadić doneo novu prednost Vojvodini protiv favorita iz Beča. Mrđa je ubacio sa leve strane, a mladi napadač sa 15 metara sjajno šutirao u dalji ugao i pogodio.

Samo pet minuta kasnije Emin Sulimani je ponovo vratio Austriju u igru. Igrač koji je svega nekoliko minuta ranije ušao u igru, iskoristio je dobar centaršut sa leve strane i lošu procenu Brkića i glavom izjednačio na 2:2.

Pobedu i prolaz u plej-of Lige Evrope za Austriju obezbedio je u 82. minutu Mamadu Dijabang koji je glavom savladao Brkića, a konačan rezultat postavio je Robin Okotje u poslednjem minutu iskoristivši prazan gol Vojvodine pošto je i Brkić otišao u napad sa nadom da donese izjednačenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve