Nova vest
Fudbal

Utorak, 04.08.2009.

22:24

"Modri" opet bez Lige šampiona

Fudbaleri zagrebačkog Dinama ni ove godine neće igrati u Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na Maksimiru, u revanš duelu trećeg kola kvalifikacija Red Bul Salcburg je pobedio šampiona Hrvatske sa 2:1 i ukupnim rezultatom 3:2 plasirao se u plej-of za Ligu šampiona.

Austrijanci su poveli u 33. minutu golom Šventa. Dinamo je krenuo mnogo agresivnije u drugom poluvremenu i preko Grka Papadopulosa izjednačio na 1:1 u 47. minutu. Sve nade Zagrepčana da mogu da prođu u završnu rundu kvalifikacija srušio je Nelise sedam minuta pre kraja duela. Prvi duel pre sedam dana u Austriji završen je bez pobednika 1:1.

Vrlo čudna utakmica odigrana je u Izraelu. Makabi Haifa je pobedila Aktobe sa 4:3 i tako prošla u plej-of. Prvi duel pre sedam dana u Kazahstanu završen je bez golova, a u revanšu Aktobe je rano poveo sa 3:0 – golovima Averčenka u 8, Čičulina u 13. i Hajrulina u 15. minutu. Preokret su najavili Katan u 26. i Golasa u 34. minutu, a pobedu Makabiju potvrdio je Dvališvili golovima u 59. i 62. minutu.

Anderleht je čitav posao završio pre sedam dana kada je u Briselu pobedio Sivaspor sa 5:0. Revanš u Turskoj je bio čista formalnost, a domaćin je slavio sa 3:1. Martin i Kamanan su u 12. i 19. minutu dali nadu domaćim navijačima da čudo može da se dogodi. Ipak u 34. minutu van Dam je postigao jedini gol za Belgijance u revanšu, dok je Musa u 58. minutu postavio konačan rezultat 3:1.

Plasman u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu šampiona i siguran nastup u Evropi ove jeseni obezbedili su i Panatinaikos i Sporting. Pao je uspeo da nadoknadi minus iz prvog duela (1:3), pa su pobedom od 3:0 uspeli da izbace Spartu iz Praga. Golove za atinski tim postigli su Sariegi u 45, Kacuranis u 54. i Salpingidis u 89. minutu. Sporting je u završnici duela protiv Tventea uspeo da osigura prolazak dalje. U prvom duelu u Portugalu bilo je 0:0. U revanšu Tvente je poveo golom Daglasa u drugom minutu, ali je prolazak Sportingu doneo Kaićedo u poslednjim trenucima duela.

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona:
Makabi Haifa (Izrael)
– Aktobe (Kazahstan) 4:3 (prvi meč 0:0)
Panatinaikos (Grčka) – Sparta (Češka ) 3:0 (1:3)
Sivaspor (Turska) – Anderleht (Belgija) 3:1 (0:5)
Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Salcburg (Austrija) 1:2 (1:1)
Tvente (Holandija) – Sporting (Portugal) 1:1 (0:0)
Levski (Bugarska) – Baku (Azerbejdžan) (0:0)
BATE Borisov (Belorusija) – Ventspils (Letonija) (0:1)
Debrecin (Mađarska) – Levadija (Estonija) (1:0)
Temišvar (Rumunija) – Šahtjor (Ukrajina) (2:2)
Slavija (Češka) – Šerif (Moldavija) (0:0)
Partizan (Srbija) – APOEL (Kipar) (0:2)
Olimpijakos (Grčka) – Slovan (Slovačka) (2:0)
Maribor (Slovenija) – Cirih (Švajcarska) (3:2)
Stabek (Norveška) – Kopenhagen (Danska) (1:3)
Dinamo Moskva (Rusija) – Seltik (Škotska) (1:0)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve