Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.07.2009.

21:33

Partizan osmicom u 3. kolo

Fudbaleri Partizana pobedili su velški Ril sa 8:0 u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Crno-beli su pre sedam dana slavili u Velsu sa 4:0. Protivnik u trećem kolu kvalifikacija biće kiparski Apoel, koji je i u revanš duelu bio uspešniji od Strejmura sa Farskih ostrva. Posle 2:0, skor u Nikoziji bio je 3:0 za prvaka Kipra. Prvi susret u dvomeču Partizana i Apoela na programu je sledeće nedelje na Kipru.

Gosti iz Velsa krenuli su hrabro i vrlo otvoreno. U prvih par minuta uspevali su da kontrolišu loptu na strani Partizana, čak i da povežu nekoliko uspešnih dodavanja oko kaznenog prostora crno-belih.

Ipak, već u četvrtom minutu usledila je kazna zbog tako otvorene igre. Loptu je ubacio Moreira, Kleo je glavom prosledio do Dijare, kome nije bilo teško da savlada golmana gostiju.

Period do drugog gola protekao je u punoj dominaciji Partizana. Crno-beli su uspevali da kontrolišu tempo i da po bokovima probijaju odbranu protivnika. Upravo posle takve akcije u 17. minutu Brazilac Kleo postigao je potpuno spektakularan pogodak.

Kapiten Đorđević je sa desne strane centrirao nisku loptu. Brazilac je prilikom prijema podigao i makazicama je sa 15 metara poslao u levi gornji ugao gola golmana Kendala.

Dva minuta kasnije bilo je već 3:0. Đorđević je uspešno izveo slobodan udarac, poslavši loptu preko živog zida sa dvadeset metara u nebranjeni deo gola.

Partizan je svoje šanse tražio po bokovima, dok je i Ril u par navrata, u 30. i 32. minutu, uspevao da zapreti brzim kontranapadima. Ipak, razlika u klasi dve ekipe bila je potpuno očigladna i kada bi gosti pokušali da napadnu.

U 38. minutu i Brana Ilić se upisao među strelce. Bio je mnogo brži od odbrane Rila, iskoristio pas u prazno Petrovića, poigrao se sa čuvarima i pogodio za 4:0.

Kleo je u poslednjem minutu prvog poluvremena pogodio prečku.

Ipak Brazilac tu nije stao, posle odlične akcije sa Moreirom, opet je bio precizan u 51. minutu, pa su crno-beli poveli sa 5:0.

Na novi pogodak čekalo se samo desetak minuta. U 62. minutu sjajno je prošao odbranu Rila Brana Ilić, dugo se nameštao i preciznim i snažnim udarcem sa dvadesetak metara postigao svoj drugi gol na meču.

Goleada je nastavljena u 65. minutu. Sedmi pogodak za Partizan, a svoj prvi u sezoni, postigao je Radoslav Petrović. Posle sjajnog kornera, Petrović je skočio na prvoj stativi i glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Kendala.

Treći gol Partizanov Brazilac Kleo postigao je sa bele tačke. U 72. minutu u kaznenom prostoru Rila kapiten Moran je oborio Bogunovića, a Kleo je bio siguran sa 11 metara za 8:0.

U pretposlednjem minutu Ril je propustio najbolju priliku da postigne počasni pogodak, ali je udarac Robertsa završio pored gola golmana Božovića.

Stadion FK Partizan, Gledalaca: 10.000 Sudija: Markus Strombergson (Švedska). Žuti kartoni: Moran.

PARTIZAN: Božović, Stevanović, Đorđević (od 60. Brežančič), Gavrančić, Krstajić, Petrović, Moreira (od 60. B. Jovanović), Ilić, Tomić (od 70. Bogunović), Kleo, Diara.
RIL: Kendal (od 86. minuta Pričard), Nejlor, Stouns, Moran, Strong, Lim, Oven, Holden, Šerbon (od 63. minuta Vilijams), Roberts, Konoli.

OSTALI REZULTATI 2. KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU ŠAMPIONA:
Baku, Azerbejdžan – Ekranas, Litvanija 4:2 (Almeida 59, 77, Mujiri 65, Šojić 90 – Matović 81, Gleveckas 90) (prvi meč 2:2)
BATE Borisov, Belorusija – FK Makedonija, Makedonija 2:0 (Sosnovski 83, Rodionov 90) (2:0)
Sant Hulia, Andora – Levski, Bugarska 0:5 (Ognjanov 23, 40, Jovov 34, Cačev 83, Kirov 87) (0:4)
Apoel, Kipar – Strejmur, Farska ostrva 3:0 (Zevlakov 42, Aleksandru 63, Mirosavljević 75) (2:0)
Šerif, Moldavija – Inter Turku, Finska 1:0 (Suvorov 69) (1:0)
Slovan, Slovačka – Zrinjski, BiH 4:0 (Halenar 13, 60, Gaučo 19, Silvestr 90) (0:1)
Dinamo Zagreb, Hrvatska – Pjunik, Jermenija 3:0 (Mandžukić 30, Badelj 61, Lovren 66) (0:0)
Stabek, Norveška – Tirana, Albanija 4:0 (Segerstrom 15, 17, Berglund 44, Farnerud 55) (1:1)

PAROVI TREĆEG KOLA (28/29.jul – 4/5.avgust)
Sparta Prag (Češka) – Panatinaikos (Grčka)
Šahtjor Donjeck (Ukrajina) – Temišvar (Rumunija)
Sporting Lisabon (Portugal) – Tvente (Holandija)
Seltik Glazgov (Škotska) – Dinamo Moskva (Rusija)
Anderleht Brisel (Belgija) – Sivaspor (Turska)
Salcburg(Austrija)/Bohemijans (Irska) – Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Slovan Bratislava (Slovačka) – Olimpijakos (Grčka)
Cirih (Švajcarska) – Vit (Gruzija)/Maribor (Slovenija)
Apoel (Kipar) – Partizan (Srbija)
Šerif (Moldavija) – Slavija Prag (Češka)
Hafnarfjordur (Island)/Aktobe (Kazahstan) – Makabi (Izrael)/Glentoran (S.Irska)
Baku (Azerbejdžan) – Levski (Bugarska)
Ventspils (Letonija)/Dudelanž(Luksemburg) – Bate Borisov (Belorusija)
Visla (Poljska)/Levadija (Estonija) – Debrecin (Mađarska)/Kalmar (Švedska)
Kopenhagen (Danska)/Mogren (Crna Gora) – Stabek (Norveška)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

274 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve