Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.07.2009.

18:56

Aleksić za bod juniora na startu EP

Juniorska fudbalska reprezentacija Srbije igrala je 1:1 sa selekcijom Francuske na startu Evropskog prvenstva u Ukrajini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bod Srbiji u Mariupolju doneo je Danijel Aleksić, koji je izjednačio posle vodećeg gola Behramija za Francuze. Meč na stadionu „Zapadni“ odigran je po velikoj vrućini, zbog koje je meč na nekoliko minuta prekinut u prvom delu. Do kraja prve faze naša selekcija igraće sa Španijom (24. jul, 17.30) i Turskom (27. jul, 16.00), oba puta u Mariupolju.

Srbija je mnogo bolje počela utakmicu i do 27. minuta imala tri šuta na gol (dva puta Aleksić, jednom Milan Milanović) i tri kornera. U tom trenutku sudija Ištvan Vad prekinuo meč da bi se mladići osvežili na velikoj vrućini.

Francuzima je prekid očigledno više prijao, pa su posle njega počeli da ugrožavaju gol Aleksandra Kirovskog. Posle nekoliko prilika Emanuela Rivijera i Damijan Le Talek (član Rena je mlađi brat nekadašnjeg Liverpulovog igrača Entonija), vođstvo Petlovima doneo je u 41. minutu još jedan igrač Rena Jasin Brahimi, koji je već dao sedam golova za francuske juniore.

Srbija se oslobodila pritiska i u finišu poluvremena krenula po izjednačenje, a u tome je uspela u poslednjim trenucima, zajhvaljujući prvoj zvezdi tima Danijelu Aleksiću.

U drugom poluvremenu Francuzi su krenuli silovito, u potpunosti potisnuli našu selekciju i opasno ugrožavali gol Kirovskog. Izmene na sredini poluvremena (ulaza Cakića i Prša) omogućile su da zadnji red naše selekcije predahne. Novi pritisak francuskog tima usledio je u završnih nekoliko minuta, kada su zabeležili čak osam udaraca na gol Kirovskog u poslednjih deset minuta! Ipak, odbrana Srbije je izdržala i izborila bod na startu.

U drugom meču grupe B, Španija je posle preokreta pobedila Tursku sa 2:1 (strelci: Albajrak u 12. za Tursku, a Falke u 49. iz penala i Martin u 51. minutu za Španiju).

U grupi A, Engleska i Švajcarska igrale su 1:1, a Slovenija i Ukrajina 0:0.

Francuska: 1 Abdoulaje Keita, 3 Sebastijan Korčija, 4 Alfred N'Diaje, 6 Said Mehamha, 7 Damijan Le Talek, 8 Jan M'Vila, 9 Emanuel Rivijer (11 Magej Gaj 74’), 12 Tripi Makonda, 13 Rijad Budebu (10 Frederik Bilo 58’), 14 Matje Pejbern, 18 Jasin Brahimi. Selektor: Žan Belis

Srbija: 12 Aleksandar Kirovski, 2 Aleksandar Miljković, 3 Dejan Blagojević, 4 Slobodan Medojević, 5 Nemanja Crnoglavac, 7 Danijel Aleksić (8 Filip Đuričić 80’), 9 Nemanja Milić, 10 Adem Ljajić, 13 Miloš Cvetković (11 Milan Pršo 63’), 14 Uroš Matić (17 Mihajlo Cakić 63’), 15 Milan Milanović. Selektor: Aleksandar Stanojević

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve