Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.07.2009.

20:58

Stepanović: "Hoću napadački fudbal"

Trener fudbalera Vojvodine Dragoslav Stepanović kaže da njegovoj ekipi nedostaje po jedan štoper i napadač.

Izvor: B92, www.fkvojvodina.com

Autor:B92, www.fkvojvodina.com

Default images

Novosađani ulaze sa velikim ambicijama u predstojeću sezonu pa su bili veoma aktivni u prelaznom roku. „Posmatrajući igrače kojima raspolažemo u ovom momentu, najtanji smo na mestu štopera i isturenog napadača. Što se tiče pozicije plejmejkera, tu smo stabilni. Imamo dva pleja različitog tipa, ali bi nam trebao još jedan, jer je prvenstvo dugačko, a mi nastupamo na tri fronta“, rekao je Stepanović.

U Vojvodinu su tokom leta došli dvojicu igrača Javora, Vulićević i Ađuru, Rumun Alin Stojka, Stefan Zogović i Marselo Pleč.

„Vojvodina treba da igra lep, napadački fudbal i da daje golove, jer vas protivnik najviše ceni kada mu dajete golove i kada ga pobeđujete. Eto, recimo, protiv Radničkog iz Sombora smo u dve utakmice dali deset golova, Hercegovcu smo dali devet... Mi imamo obavezu ne samo pred publikom na stadionu, već i pred TV auditorijumom, da igramo dopadljiv fudbal pored toga što pobeđujemo. Prefinjenoj fudbalskoj publici pobede same po sebi više nisu dovoljne, već se traži zadovoljstvo i uživanje u igri u tih 90 minuta. Najbolji primer su Real Madrid i Barselona, koji su od svojih utakmica napravili spektakl za tržište. Sa druge strane, mi ne treba nikoga da kopiramo jer imamo svojih specifičnosti koje su primamljive i od kojih možemo napraviti dobar model“, izkavio je trener Novosađana za klupski sajt.

Fudbaleri Vojvodine sastaće se sa bečkom Autrijom u trećem kolu kvalifikacija za Evropa ligu.

„Ono što sigurno mogu da obećam je da se Voša, bez obzira na ime protivnika, neće obrukati ove godine u Evropi. Ukoliko, pak, uspemo da se plasiramo u takmičenje po grupama, ne treba trošiti reči koliko bi taj uspeh imao uticaja na klub, i na planu renomea, ali i na finansijskom planu. Uradićemo sve da do toga dođe“, rekao je Stepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve