Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2009.

23:39

Žigić blizu Blekburna

Prema pisanju 'Novosti' srpski napadač Nikola Žigić blizu je prelaska u engleski Blekburn.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Engleski “Dejli miror” preneo je informaciju da je menadžer Blekburna Sem Olardajs spreman da iz budžeta izdvoji sedam miliona evra za kupovinu visokog napadača Valensije. S obzirom na to da španski klub ni ovog leta ne računa na Žigića, 28-godišnji fudbaler dobio je dozvolu da pronađe novi klub.

U skoro svakom prethodnom prelaznom roku u poslednje dve godine, naš internacionalac punio je stupce novina, pošto se njegovo ime vezivalo i za Aston Vilu, Totenhem, Sanderlend, Hal, kao i za pojedine nemačke klubove. Ipak, izgleda da je Blekburn ostao najistrajniji u nameri da angažuje srpskog dvometraša i na taj način nađe adekvatnu zamenu za Roke Santa Kruza. Paragvajac je na početku prelaznog roka prešao u Mančester siti i dobro popunio kasu kluba sa “Ivud parka”.

Od odlaska iz Crvene zvezde, avgusta 2006. godine, Žigić je proveo jednu sezonu u Rasingu iz Santandera, a sledećeg leta prešao u Valensiju za 19 miliona evra. Na “Mestalji” se dvometraš iz Bačke Topole nije snašao i za godinu i po postigao je samo jedan gol na 15 odigranih mečeva. Iz tog razloga je zimus pozajmljen Rasingu, gde se opet vratio u formu i na 19 utakmica čak 13 puta pogađao mrežu rivala.

Ni to nije bilo dovoljno za povratnu kartu, pošto Žigića nema u planovima trenera Unaija Emerija za narednu sezonu.

Ukoliko se pregovori s Blekburnom uspešno završe, Žigić će naredne sezone biti jedan od pet srpskih reprezentativaca koji igraju u Premijer ligi. Vidić i Tošić su članovi Mančester junajteda, Ivanović brani boje Čelsija, dok je Milijaš na početku prelaznog roka pojačao Vulverhempton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve