Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2009.

22:42

Bekam: „Moram da igram u Evropi“

Fudbaler Los Anđeles Galaskija Dejvid Bekam otkrio je da je selektor Engleske Fabio Kapelo rekao da mora da se vrati u Evropu da bi igrao na Svetskom prvenstvu.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Bekam je zimus bio na pozajmici u Milanu, ali sada bivšeg kapitena engleske reprezentacije očekuje povratak u dres ekipe iz Los Anđelesa na utakmici protiv Njujork Red Bulsa.

„Selektor mi je jasno stavio do znanja da moram da igram u Evropi da bih se našao u sastavu reprezentacije na Svetskom prvenstvu sledeće godine“, istakao je Bekam.

34-godišnji Bekam je već nagovestio da bi želeo da se vrati u Premijer ligu, i pored priznanja da bi mu bilo teško da igra protiv bivšeg kluba Mančester junajteda. Ipak, Englez je rekao da je spreman da razmotri mogućnost povratka u Englesku, i Evropu, da bi osigurao mesto u timu u Južnoj Africi.

„Uradiću sve što je moguće. Uvek ću žaliti ako dam sebi šansu da učestvujem na Svetskom prvenstvu. U ovom trenutku prioritet mi je ostatak sezone, ali i igranje na svakoj utakmici engleskog nacionalnog tima i predstavljanje svoje zemlje. Ipak, kada se gleda malo više unapred želim da igram na Svetskom kupu, to nikada nisam krio“, jasan je Bekam.

Igrač sredine terena je posle odlaska iz Mančestera 2003. godine izjavio da nikada više neće odigrati nijednu utakmicu za neki engleski klub, ali se sada desio obrt.

„Nikad ne recite nikad. Kada sam odlazio moje srce je bilo u Mančesteru, i nisam mogao da zamislim sebe da igram protiv Junajteda, ali sada ne mogu da kažem isto“, rekao je Bekam.

Bekam ima petogodišnji ugovor sa Galaksijem, koji je potpisao 2007. godine, i koji mu dozvoljava da van sezone igra na pozajmici u nekom evropskom klubu, a njegovo interesovanje za povratak u Evropu moglo bi da potpiri glasine oko prelaska u Čelsi, pošto je impresionirao menadžera „plavaca“ Karla Anćelotija tokom pet meseci provedenih u Milanu. Ipak, povratak u Seriju A deluje izglednije.

„Milan je izrazio želju da se vratim tako da ne vidim razlog zašto bi se to promenilo, ali, ipak, moramo da sačekamo pa ćemo videti. Nadam se da ću ponovo igrati tamo“, istakao je Bekam.

Ali, Bekam, koji je odigrao 112 utakmice u dresu reprezentacije, naglasio je da će ostati u Los Anđelesu do isteka ugovora.

„Nameravam da ostanem do kraja ugovora, a možda i duže. Oduvek sam govorio, čak i kada sam otišao u Milan, da sam veran Galaksiju, i to se nije promenilo“, rekao je Bekam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve