Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2009.

22:04

Lukić za B92: "Veoma važna pobeda"

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić rekao je u izjavi za B92 da je ekipa ostvarila veoma važnu pobedu u Velenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Crveno-beli" su u prvoj utakmici druge runde kvalifikacija za Evropa ligu pobedila Rudar u Velenju sa 1:0. Lukić je dodao da je ovo prvi korak vraćanja Zvezde na nekadašnji nivo. "Veoma važna pobeda. Želim da istaknem jedan odnos kakav smo želeli da imaju igrači Crvene zvezde. Takođe istakao bi i navijače koji već godinama pokazaju svoju vernost prema klubu.

Oni su sa svoje strane sve učinili da Crvena zvezda ostvari ovakav rezultat, a naravno pohvala ide i svim ljudima u klubu koji su učinili sve u svoje ime da Crvena zvezda ima podlogu za ovakav ambijent. Ovo je posle duže vremena jedna ozbiljna pobeda u regionu i jedan pokušaj da se Crvena zveda vrati tamo gde joj je i mesto", rekao je predsednik Zvezde za B92 odmah nakon utakmice.

Trener ekipe Vladimir Petrović bio je zadovoljan rezultatom, ali pre svega zalaganjem tima.

"Mislim da je naš tim, onako kako smo se i dogovorili, igrao dosta angažovano. Ja sam to i rekao igračima na sastanku – ako budemo igrali angažovano možemo da napravimo rezultat. Rudar je dobra ekipa koja bi našu svaku grešku kaznila. Na kraju utakmice imali smo i sreće da nam nisu dali gol", rekao je Zvezdin trener za B92.

Zvezda je otvorila sezonu pobedom što je svakako bitna stvar. Sa tom konstatacijom slaže se i Pižon.

"Mnogo nam je bitna pobeda. Ovo je nov tim, praktično sedam novih igrača. U svakom slučaju ovo je podstrek za igrače da još bolje rade jer kada dobro rade i kada se dobro ponašaju, mogu da naprave i dobar rezultat. Imamo dosta igrača. Savić nam je povređen i nije mogao da igra na ovoj utakmici. Za dobre igrače uvek ima mesta u timu, to je sigurno."

Najbolji igrač meča bio je Slavko Perović koji je pored postignutog gola u nekoliko situacija pokazao da bi mogao da bude jedna od najvećih uzdanica ekipe u novoj sezoni.

"Veoma teška utakmica i velika pobeda za nas. Mislim da je najbitnije da smo dobro krenuli pošto je ovo mlada ekipa i najbitniji je bio početak zbog psihe. Takođe, iako smo možda mogli da postignemo još neki gol, mislim da je rezultat od 1:0 dobar", rekao je Slavko Perović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve