Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.07.2009.

20:23

Pobeda Zvezde u Velenju

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su slovenački Rudar u Velenju 1:0, u prvoj utakmici druge runde kvalifikacija za Evropa ligu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Vladimira Petrovića na otvaranju nove sezone nije oduševila, ali je ostvarila dobar rezultat pred revanš koji se za nedelju dana igra na 'Marakani'. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Slavko Perović u 59. minutu.

Zvezda je znatno bolje izdanje pružila u drugom poluvremenu kada je, pored postignutog gola, stvorila još nekoliko izglednih prilika.



Meč na stadionu u Velenju pratilo je oko dve hiljade gledalaca, i oko 200 Zvezdinih navijača. Utakmica je počela u jakom tempu koji su nametnuli igrači obe ekipe. U prvih deset minuta domaći sastav imao je blagu inicijativu, ali najbolju priliku imala je zvezda, u 19. minutu. Bogdanović je pokušao odličnim udarcem iz prekida sa oko 23 metra, ali je golman domaćina izbacio loptu u korner.

U nastavku prvog dela igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, a dobar pokušaj imao je novajlija u timu Zvezde Brazilac Savio koji je ozbiljno zapretio Saviču udarcem sa oko 25 metara.

Slovenačka ekipa prvi pravi udarac ka golu Pavloviča uputila je u 43. minutu. Pokušao je Trifkovič ali je golman Zvezde dobro intervenisao. U samom finišu prvog dela pokušaj Slavka Perovića je izblokiran i nakon 45 minuta u Velenju nije bilo golova.

Drugi deo počeo je najboljom prilikom domaćih. Omladič je prošao pod esnoj strani i šutirao veoma opasno, ali je lopta prošla pored desne stative golmana Pavlovića. Minut kasnije uzvratio je Bogdanović veoma jakim udarcem sa 25 metara, ali bez uspeha.

Vođstvo Zvezde stiglo je u 59. minutu nakon velikog pritiska srpske ekipe. Slavko Perović ušao je u kazneni prostor sa sa leve strane i šutirao, njegov pokušaj odbranio je golman domaćina, lopta se odila do Lekića čiji udarac je takođe izblokiran, ali to nije bio kraj. Lopta se odbila na desnu stranu do Lazetića koji je centrirao na drugu stativu gde je Slavko Perović odlično skočio i glavom savladao Saviča za 1:0.

Veliku priliku da duplira prednost Zvezda je imala u 64. minutu. Lazetić je dobro izveo prekid sa desne strane, loptu je na drugoj stativi zahvatio Dejan Lekić, ali njegov pokušaj golman domaćin Savič nekako je uspeo da zaustavi.

U preostalom delu meča Zvezda je svesno prepustila inicijativu domaćim igračima. Igrači Rudara stvorili su nekoliko poluprilika, ali nisu uspeli da savladaju Pavlovića. Njabolju priliku za izjednačenje domaćin je imao u poslednjem minutu kada je Đukić u dva navrata pokušao da savlada golmana Zvezde. Ipak, na kraju je ostalo 1:0 za Zvezdu, rezultat koji bi najtrofejniji srpski klub morao da odvede u naredno kolo kvalifikacija.

Crvena zvezda: Pavlović, Savio, Ignajatijević, Lekić, Tutorić, Lazetić (kapiten), Đorđević, Perović, Ninkov, Isah, Bogdanović. Klupa: Stamenković, Vranješ, Obrić, Cvetković, Kadu, Jevtić, Nikolić.
Rudar: Savič, Kolsi, Sulemanovič, Cipot, Trifkovič, Golob, Prašnikar, Pokleka, Omladič, Tolimir, Dedič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve