Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.07.2009.

12:38

Džonu Hartsonu dijagnoziran rak

Bivšem fudbaleru Arsenala, Vest Hema i Seltika, Džonu Hartsonu dijagnoziran je rak, preneli su ostrvski mediji.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

List ‘San’ je objavio da će bivši napadač Velsa od ponedeljka biti podvrgnut hemoterapiji, pošto mu je tokom vikenda saopšteno da boluje od raka. Hartson je prošlog petka primljen u bolnicu zbog veoma jakih glavobolja, da bi potom testovi pokazali da 34-godišnjak ima tumor na mozgu.

"Džon se u poslednje vreme žalio na jake glavobolje. Bolovi su postali toliko jaki i bilo je jasno da nešto nije u redu", rekao je fudbalerov prijatelj.

"Ovo je veoma teška situacija za Džona i njegovu porodicu. Njegov otac je sa njim u bolnici i veoma je zabrinut za njega. Međutim, doktori su optimisti i nadamo se najboljem. Kroz celu svoju karijeru Džon je bio borac, verujem da će se i sada boriti svim snagama", istakao je on.

Hartson je 1995. godine bio najskuplji tinejdžer engleskog fudbala, pošto je iz Lutona prešao u londonski Arsenal za 2.5 miliona funti.

Najbolje igre je pružio u dresu škotskog Seltika u koji je prešao 2001. godine za 6 miliona funti iz Koventrija. Za klub sa ‘Seltik Parka’, u pet sezona, zabeležio je 146 nastupa i postigao 88 golova, a 2005. godine je bio izabran za fudbalera godine u Škotskoj. Za reprezentaciju Velsa odigrao je 52 utakmice i postigao 14 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve