Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.07.2009.

23:26

Kleo: 'Došao sam u tim pobednika'

Partizan u utorak igra prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za LŠ, a mnogo se očekuje od Kleversona Kordove Klea.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Jedno od najvećih pojačanja ’crno-belih’ ovog leta, Kleo će uz najboljeg strelca Lamina Dijaru predstavljati najveću opasnost po protivničke odbrane. Brazilac je pre dva meseca došao u Partizan iz najvećeg rivala Crvene zvezde, i kako sam kaže, zna da je došao u tim pobednika.

„Uspešno sam se adaptirao i osećam da sam deo ekipe. Svi u Partizanu veruju u mene i dobro su me prihvatili, što mi uliva neophodno samopouzdanje. Sasvim mi je jasno da ovde imam uslove da uspem“, izjavio je Kleo.

„Svi dobro znamo koji su ciljevi Partizana, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi. Iskreno verujem da ćemo ove jeseni igrati u Ligi šampiona, jer ova ekipa ima kvalitet za to. Došao sam u tim pobednika i to osećam na svakom koraku“.

Brazilac je već na pripremnim utakmicama pokazao zašto ga je uprava kluba dovela, a na meču sa Rabotničkim dobio je najveće ovacije publike na stadionu Partizana.

„Zadovoljan sam jer sve sjajno funkcioniše, a podrška navijača mi mnogo znači. Gol u poslednjoj proveri pred put, kao i aplauzi sa tribina, učinili su veliku stvar za moje samopouzdanje. Daću maksimum da bih im se odužio na pravi način, a to su, pre svega, golovi i bespoštedno zalaganje na utakmicama. Sve će doći s utakmicama, a tada će me, siguran sam, navijači još više voleti“.

Utakmica protiv Rila u utorak veče (20:45h) na stadionu ’Belvi’ biće Kleov debi u evropskim takmičenjima.

„Prvi put ću igrati evropsku utakmicu i sa nestrpljenjem očekujem da počne. Iako sam debitant, dobro znam šta me čeka, jer sam nastupao u Kopa Libertadores, koji je južnoamerički pandan Ligi šampiona. Postigao sam i jedan gol, a vrhunac moje karijere u Brazilu bilo je igranje u finalu Kopa Libertadores. Nažalost, moj Atletiko Paranaense tada je poražen od Sao Paula“, istako je Kleo.

Velški šampion je nepoznanica za sve u Partizanu i Srbiji, međutim, Kleo očekuje povoljan rezultat na Ostrvu.

„Potrebno je da se skoncentrišemo na svoju igru, da prikažemo naše dobre karakteristike iz kontrolnih mečeva i problema neće biti. Ulog u utakmici s Rilom je veliki, toga smo svi svesni. Maksimalno smo spremni i motivisani za ono što nas čeka i verujemo da ćemo se u Beograd vratiti s dobrim rezultatom“, kaže Kleo.

Kad su u pitanju golovi, Kleo je već odredio svoj cilj.

„Bilo bi idealno kada bih prešao brojku od 15 golova u sezoni. Pri tom mislim na sva takmičenja. Iskreno, manje je važno ko će biti strelac, bitno je da svi damo maksimalan doprinos uspesima Partizana“ izjavila je Partizanova devetka.

Kleo je svestan konkurencije u napadu Partizana, ali mu nije bitno da li će igrati sa Dijarom, Vašingtonom ili Ilićem, sve dok je u timu.

„Moje je da igram, a s kim ću biti u tandemu, manje je važno. Svi smo ovde na istom zadatku, a to je da Partizan bude učesnik Lige šampiona“, zaključio je Kleo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve