Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.07.2009.

22:50

'Crno-beli' na putu za LŠ

Fudbaleri Partizana u utorak otvaraju sezonu 2009/2010, a prvi rival im je prvak Velsa, Ril koji je prva prepreka srpskom šampionu na putu do Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šest godina posle prvog i za sada poslednjeg učešća u najelitnijem klupskom takmičenju Evrope, ’crno-beli’ su sve podredili novom uspehu i plasmanu među 32 najbolje ekipe na ’starom kontinentu’. Fudbaleri Partizana u nedelju su otputovali u Ril, a u ponedeljak će odraditi jedini trening na stadionu velškog šampiona.

Igrači Partizana su u nedelju pre podne održali trening u SC ’Teleoptik’, koji je bio zatvoren za javnost, a posle zajedničkog ručka uputili su se ka aerodromu “Nikola Tesla”. Posle nešto više od tri sata leta, ekspedicija je doputovala u Mančester, a odatle autobusom otišla na sever Velsa, u hotel “Sent Dejvids park” u mestašcu Evlo, četrdesetak kilometara udaljenom od Rila. Ostatak ekspedicije smešten je u obližnjem engleskom gradiću Česteru.

U ponedeljak, u terminu odigravanja meča, ’crno-beli’ će odraditi jedini trening na stadionu “Belvi”, malom sportskom objektu, koji može da primi 3.000 gledalaca, s tim da ima svega 1.720 sedećih mesta.

Zagrevanje je zakazano na “Old Trafordu”, gde će tokom dana ekspedicija Partizana biti u poseti Mančester junajtedu.

Jedan od najvećih svetskih klubova ima odličnu saradnju s ’crno-belima’, koja je krunisana zimus, transferima Zorana Tošića i Adema Ljajića u redove “crvenih đavola”.

Vrlo bitan momenat za Partizan je i ostanak Ivana Obradovića koji je bio vrlo blizu transfera pre počeka kvalifikacija.

Reprezentativni bek bio je viđen u dresu Ajaksa, a zatim je iz Španije stigla vest da je madridski Atletiko spreman da plati četiri miliona evra za njega. Partizan svog mladog fudbalera ceni više od toga, pa će Obradović do daljeg ostati u Humskoj.

„Imao sam veliku želju da idem, pogotovo što se jedan klub veoma približio transferu. Šta je tu je, ostao sam i daću maksimum u dresu Partizana. I sad u Velsu, i u narednim utakmicama. Ako sve bude išlo kako treba, mi ćemo pobeđivati u kvalifikacijama, a kako budu dolazile jače utakmice, sigurno će biti klubova koji će pratiti naše igre’, kaže Obradović.

Mladom beku jasno da će ukoliko u utorak veče istrči na teren u Rilu, bar do zime biti nemoguće da pređe u neki od evropskih klubova koji igraju u Ligi šampiona. Zato su i ambicije srpskog defanzivca kristalno jasne.

„Pre svega se nadam da ću sa Partizanom ući u Ligu šampiona. To je moja velika želja. A, ako kojim slučajem ne uspemo, onda ću pokušati da realizujem transfer u neki evropski klub“, zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve